Cruelest Cut

Cruelest Cut

Todd Hoffman

Jack en Todd Hoffman met Freddy DodgeTodd Hoffman is blij dat hij na alle tegenslagen van dit seizoen eindelijk zijn zaakjes goed voor elkaar heeft.
Hij heeft nu zelfs een nieuwe trechter gehuurd waarmee de oude goud wasinstallatie Double Trouble gevoerd moet worden.
Echter als ze deze trechter, genaamd Maximus, willen inschakelen slagen ze hier niet in, Maximus doet helemaal niets.
Deze high-tech machine die gestuurd wordt door computers laat het afweten, tot Dave Turin een zekering eruit trekt en opnieuw er weer instopt, ineens slaat Maximus aan.
Eindelijk kan Dave goud gaan winnen op zijn eigen goudclaim Sacramento Creek, terwijl Todd Hoffman en Freddy Dodge goud winnen op de Fairplay goudmijn.
Als ze in de sluisbakken van deze oude installatie op Sacramento Creek kijken zien ze geen goud en Todd geef Logan hier de schuld van omdat hij de grond die hij afgraaft niet heeft getest met een goudpan.
Todd geeft Logan de opdracht om goudrijke grond te vinden op de goudclaim en pas als hij deze grond getest heeft dit naar de wastrommel te sturen.
Als Logan een goede plek heeft gevonden doet hij een test met een goudpan. Als hij dan veel goud in de pan ziet roept hij Todd en Dave erbij.
Todd Hoffman stelt voor om deze grond naar de installatie te sturen en dan te zien hoeveel goud er in de sluiceboxen ligt.
Na een dag erts door de wasinstallatie gespoeld te hebben wegen ze het goud en blijkt dat ze op Sacramento Creek 27 troy ounce goud hebben gevonden en dit is meer dan genoeg om de mijn winstgevend te maken.
Team Hoffman weegt ook het goud van hun Fairplay goudmijn en hier hebben ze deze week 120 ounce goud gevonden.

Parker Schnabel

Ashley Yule en Nancy SchnabelParker Schnabel ziet geen andere oplossing meer om dit seizoen winstgevend af te ronden dan zijn Boundary Cut groeve te verlaten.
Hiervoor moet hij zijn goud wasinstallatie Sluicifer verplaatsen naar een nog te bouwen plaats.
Om dit te doen moet hij al zijn personeel inzetten om deze verhuizing mogelijk te maken, dus ook Rick Ness en zijn gehele team.
Ondertussen belt Parker zijn ouders om te vragen of ze langs willen komen op Scribner Creek en vooral of zijn vader dan kan helpen met het verhuizen van de wasinstallatie.
Als Roger en Nancy Schnabel aankomen op de goudclaim zet Parker zijn vader meteen aan het werk, terwijl zijn moeder bijkletst met Parker’s vriendin Ashley Yule.
Roger is vooral onder de indruk van Parker’s nieuwste aanwinst, de lopende band op de rug van een graafmachine die overbodige grond erg ver kan vervoeren.
Deze machine wordt dan ook meteen ingezet om het plateau voor Sluicifer te maken en dit loopt op een paar opstoppingen na vlekkeloos.
Hoewel Sluicifer deze week geen goud heeft gewonnen is Rick Ness wel druk bezig geweest aan de Indian River en heeft hij 136 ounce goud gevonden.

Tony Beets

Monica BeetsDe 75-jaar oude goud dredge van Tony Beets staat nog steeds stil omdat de onderdelen om hem te repareren nog niet aangeleverd kunnen worden.
Daarom heeft Tony zijn dochter Monica de opdracht gegeven om met een gewone goud wasinstallatie goud te zoeken op dezelfde goudclaim waar de baggermachine ook ligt, namelijk Eureka Creek.
Waar Monica’s broer Kevin normaal gesproken de kapitein van de dredge is, is hij nu de assistent van zijn zus in deze nieuwe groeve.
Echter als ze rook uit de lopende band van de oude wasinstallatie zien komen weten ze dat er iets aan de hand is.
Het blijkt dat een aantal riemen te los om de wielen zitten, maar dit weten ze simpel op te lossen door grotere wielen te monteren waardoor de riemen strakker gespannen worden.
Aan het einde van de week wegen ze het goud uit de nieuwe groeve van Monica Beets. Hieruit blijkt dat ze deze week ruim 73 ounce goud heeft gevonden tot tevredenheid van haar ouders Tony en Minnie.