Abandonment

Abandonment

Todd Hoffman

Todd Hoffman's crew van 4 manVoor Todd Hoffman kon dit seizoen, seizoen 7 van Gold Rush, niet slechter verlopen dan nu gebeurt. Niet alleen wordt er geen goud gevonden, maar nu heeft zijn team hem ook nog verlaten.
Alleen zijn trouwe vriend Thurber is samen met zijn vader Jack en zijn zoon Hunter achtergebleven op de Buckland goudclaim.
Met z’n vieren proberen ze er toch nog het beste van te maken en toch nog veel goud te vinden, maar met zo’n kleine crew is het bijna niet te doen om de goudmijn draaiende te houden.
Omdat Jim Thurber het in zijn eentje niet bij kan houden om (hopelijk) goudrijke grond naar Monster Red te vervoeren in een zandtruck moet Todd’s zoon Hunter bijspringen en stapt ook hij in een zandtruck.
Hierdoor komt er genoeg paydirt aan bij de goud wasinstallatie voor Jack Hoffman om te spoelen maar wordt er weer minder goed op de machine gelet.
Uiteraard gaat het meteen mis en barst er een waterleiding, waardoor de installatie uitgeschakeld moet worden.
Gelukkig voor de Hoffman crew is deze pijpleiding makkelijk te herstellen met een aantal hogedruk klemmen en kan er weer goud gewonnen worden.
Aan het einde van deze stressvolle week worden de matten uit de sluiceboxen gehaald en kan Jack het gewonnen goud wegen.
Met zijn uitgeklede team heeft Todd Hoffman deze week slechts 2,8 troy ounce gewonnen en begint hij hardop te twijfelen of het wel de moeite waard is om door te gaan.

Parker Schnabel

Rick Ness op Indian RiverOok voor Parker Schnabel verloopt het seizoen nog niet zoals verwacht, de Boundary Cut groeve levert dit jaar minder goud op dan vorig jaar en hierdoor ligt Parker ver achter op schema.
Mede daarom is het voor Parker essentieel om zo snel mogelijk zijn tweede goudclaim aan de Indian River op te kunnen starten.
Voorman Rick Ness heeft de leiding gekregen over deze tweede operatie en is al het hele seizoen bezig om de waardeloze toplaag af te graven en te verwijderen.
En de kansen lijken te keren voor Parker, want Rick heeft eindelijk de goudrijke grondlaag gevonden.
Voor de zekerheid test hij de grond nog snel even met een goudpan en dit bevestigd zijn gevoel, want hij ziet meerdere gouddeeltjes in zijn goudpan en hiermee kan hij de Indian River goudmijn opstarten.
Maar om de grond te kunnen verwerken en het goud eruit te halen moet hij eerst Parkers oude goud wasinstallatie Big Red vervoeren naar Indian River en daar weer monteren.
Om dit te doen heeft Parker Schnabel een speciale truck met trailer die vanaf de voorkant beladen kan worden.
Big Red kan er dus vanaf de voorkant opgeladen worden, maar Parker maakt een grote fout. Hij vergeet een hydraulische leiding af te koppelen en gaat rijden, hierdoor scheurt de leiding doormidden.
Gelukkig weten Parker en Rick de leiding makkelijk te herstellen en kunnen ze de spoelmachine alsnog verplaatsen naar de andere goudclaim.
Aan het eind van de week weegt Parker Schnabel ook het goud dat hij gevonden heeft op Scribner Creek en er is niks veranderd, want met 106 ounce goud zit hij weer ver onder zijn wekelijkse streefgewicht.
Hierdoor wordt het steeds belangrijker om snel de tweede goudmijn op te starten. Dit is ook bij Rick doorgedrongen en hij rijdt meteen naar Indian River om Big Red naar zijn uiteindelijke locatie te slepen.

Tony Beets

Tony Beets en Kevin BeetsTony Beets zijn 75-jaar oude goud dredge draait op volle toeren en weet ook veel goud uit de grond te halen, daarom is Tony’s zoon en kapitein van de dreg ook zeer tevreden over het verloop van het seizoen.
Toch wil Tony een aantal zaken controleren om te kijken of ze niet veel goud verliezen aan de achterkant van de baggermachine.
Daarom wordt de dredge uitgeschakeld en kijkt Tony met een goudpan hoeveel goud er in de onderste matten van de sluisbakken zit.
Goud zou zich namelijk in de bovenste matten af moeten zetten en niet in de onderste matten met miners moss. Als er veel goud in de onderste matten zit weet je zeker dat er ook veel goud uit de goud dredge wordt gespoeld.
Het bevalt Tony niet wat hij in zijn goudpan ziet, want daar zit namelijk veel te veel goud in en dus verliezen ze ook veel goud.
Of om onze eigen Nederlandse Tony Beets zelf te citeren: Het lijkt erop dat we per dag meer goud verliezen dan de meeste mensen vinden in een maand.
Tony geeft Kevin de opdracht om het op te lossen, daarom besluit hij om zelf nieuwe langere sluisbakken te maken en de oude te vervangen.
Samen met monteur Mike Beaudry last hij deze nieuwe sluiceboxen in elkaar en monteert hij ze aan de achterkant van de dredge.
Aan het einde van de week tijdens de goudweging weegt Tony het goud uit de nieuwe sluizen apart van het goud uit de hogere sluiceboxen.
Uit de oude sluisbakken halen ze deze week 226 troy ounce goud, maar uit de nieuwe bakken komt nog eens 4,26 ounce goud wat ongeveer $5.000 waard is. Dit goud werd voor de reparatie uit de goud dredge gespoeld.