Frozen Pay

Frozen Pay

Todd Hoffman

Todd Hoffman Gold RushDe temperaturen in de Klondike kruipen naar het vriespunt nu het einde van het seizoen nadert en de winter wel eens vroeg toe kan slaan dit jaar.
Wanneer een kleine sneeuwstorm Todd Hoffman’s goudclaim McKinnon Creek treft zien Dave Turin en Freddy Dodge een probleem ontstaan.
Ze hebben een gigantische bult met goudrijke grond opgegraven, maar hebben ze wel genoeg tijd om al deze grond door Monster Red te spoelen?
Zeker nu ze volgend jaar waarschijnlijk niet terugkomen in de Klondike willen ze niks achterlaten voor hun opvolgers en dus alles door hun goud wasinstallatie spoelen.
Todd Hoffman rijdt naar een goudmijn in de buurt in de hoop hun wasinstallatie “FORT KNOX”, die volgens Todd de beste van de hele Klondike is, te kunnen huren.
Wanneer Todd zijn probleem voorlegt aan Tara Christie weet hij haar te overtuigen en mogen ze FORT KNOX voor de rest van het seizoen leasen.
 
Gold Rush Million Dollar Pay Pile
 
Het vervoer van deze gigantische goud wasinstallatie naar McKinnon Creek is moeilijk omdat hij zeer zwaar en hoog is, maar uiteindelijk lukt het ze om de spoelmachine op de goudclaim te krijgen.
Aan het einde van de week weegt Jack Hoffman het goud wat ze gewonnen hebben en dan blijkt dat ze deze week 334 troy ounce (9,5 kilo) goud hebben gevonden, dit is het meeste goud wat ze ooit in 1 week hebben gewonnen.
Met deze opbrengst hebben ze hun doel van 2.700 ounce (76,5 kilo) gehaald en kunnen ze dit volgende week verpletteren met twee wasinstallaties.

Parker Schnabel

Parker Schnabel Gold RushParker Schnabel heeft een nieuwe sectie van zijn Boundary Cut groeve opgegraven en hoopt met deze grond Todd Hoffman te kunnen verslaan dit seizoen.
Maar wanneer zijn voorman Rick Ness ook hier bevroren grond aantreft (permafrost) moeten ze iets anders verzinnen omdat deze grond niet meer ontdooit met de winter in aantocht.
Rick komt met het ambitieuze plan om Dominion Creek, de rivier die door Scribner Creek loopt, om te leiden en te laten overgaan in de nabij gelegen Sulpher Creek.
De rivierbedding die dan droog komt te liggen, tussen Parker’s beste groeves Treasure Island en de Boundary Cut, kunnen ze makkelijk opgraven omdat deze niet bevroren is.
Maar om dit te doen moet Parker Schnabel voorzichtig te werk gaan en door middel van reclamatie de nieuwe rivier zo uitgraven dat de dieren en de wildernis er niks van merkt.
Doet hij dit niet dan kan hij zijn watervergunning in de Klondike verliezen, maar gelukkig doen Parker en Rick dit op de goede manier en krijgen ze toestemming van toezichthouders.
Ondertussen ontdekt monteur Mitch Blaschke een probleem met goud wasinstallatie GoldZilla. Het schuifdek van de installatie schudt zeer onregelmatig en Mitch is bang dat dit een probleem met de motor is.
Parker oppert het idee om de stroom direct naar de wasinstallatie te leiden en de regelkast te omzeilen, dit werkt en GoldZilla schudt weer mooi in een regelmatig tempo.
Aan het einde van de week weegt ook Parker Schnabel het gewonnen goud en deze week hebben ze 416 troy ounce (12 kilo) goud gevonden.
Hiermee heeft ook Parker zijn doelstelling van 3.000 ounce (85 kilo) gehaald, maar hij wil meer en dat heeft hij ook wel nodig om zijn rivaal Todd Hoffman te verslaan.
Parker spreekt zijn team toe en zegt dat hij trots op hun is en dat ze vrij zijn om Scribner Creek te verlaten, maar dat hij graag zou willen dat ze zouden blijven om genoeg goud te vinden om Todd te verslaan.

Tony Beets

Tony Beets Gold RushTony Beets wijzigde vorige week de koers van zijn  75-jaar oude goud dredge richting de grond met de beste resultaten in proefboringen op zijn goudclaim Eureka Creek.
Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op, daarom geeft Tony zijn voorman Gene Cheeseman de opdracht om de baggermachine weer om te draaien naar de grond waar ze vandaan kwamen.
Waar Gene het rustig aan wil doen en gaandeweg een draai wil maken, wil Tony juist meteen rechtsomkeert maken.
Wanneer de poel waar de dreg in drijft echter te smal blijkt om de draai in één keer te maken moeten ze alsnog met de dredge een stuk van de kant happen om meer bewegingsruimte te creëren.
Echter tijdens deze draai raken de emmers het grondgesteente en barsten er delen van de gietijzeren emmers af, waardoor Tony Beets het werk op de dredge weer stil moet leggen.
Tony Beets probeert samen met Gene Cheeseman uit alle macht vervangende emmers te vinden, hij bezoekt een verlaten dredge in de buurt, maar deze emmers zijn te groot en kunnen de kapotte emmers dus niet vervangen.
Net wanneer Tony de goud dredge in wil pakken voor zijn winterslaap komt Tony’s vrouw Minnie met twee emmers voor de dredge aan rijden.
Minnie Beets heeft deze gietijzeren emmers van de dredge bij mensen uit de tuin geplukt, waar ze als bloempot werden gebruikt.
Na het installeren van de emmers gaat de dredge meteen weer goud winnen en aan het einde van de week, waarin ze slechts 3 dagen hebben kunnen draaien, hebben ze 62 troy ounce (1,75 kilo) goud uit de grond gehaald.
 
Gold Dredge Tony Beets