Oregon Gold

Oregon Gold

Todd Hoffman

Hunter Hoffman metaldetectorHet nieuws dat claimeigenaar Peter Tallman de goudclaim McKinnon Creek gaat verkopen sloeg vorige week bij Todd Hoffman in als een bom.
Omdat hij hierdoor volgend jaar waarschijnlijk geen goudclaim in de Klondike zal krijgen gaat hij snel op zoek naar een andere goudclaim, anders raakt het hele team werkloos.
Todd bezoekt een goudmijn in zijn eigen staat Oregon die hij kan leasen, maar hij moet snel handelen want er zijn meer kapers op de kust.
Samen met zijn vader Jack, zoon Hunter en Freddy Dodge gaat Todd Hoffman krijgen ze toestemming om op onderzoek uit te gaan op de High Bar goudmijn in het oosten van Oregon.
De twee eigenaren van de goudmijn laten een gedeelte van het al gewonnen goud op deze locatie zien en dit zijn allemaal nuggets, bijna geen fijn goud zoals ze in de Klondike gewend zijn.
Bovendien heb je hier geen waardeloze toplaag, de grond waar ze op staan is meteen de goudrijke grond die ze zoeken en het goud zit van de oppervlakte tot minimaal 5 meter diep.
Ze willen de grond natuurlijk ook zelf testen en gaan meteen aan de slag met een metaaldetector en een goudpan.
In de eerste goudpan die Freddy Dodge doet vinden ze geen goud, maar met een metaaldetector heeft Hunter Hoffman meer succes, hij vind een mooie nugget.
Todd Hoffman is meteen overtuigd en wil de deal sluiten, maar Freddy Dodge overtuigd Todd ervan om de grond toch uitgebreider te testen.
Freddy herinnert Todd aan het vierde seizoen van Gold Rush toen ze de grond in de jungle van Guyana ook niet uitgebreid getest hebben en uiteindelijk bijna failliet zijn gegaan.
Ze besluiten als test 75 kubieke meter door Freddy’s goud wasinstallatie Mini Red te spoelen. Tijdens deze test zijn Dave Turin en Andy Spinks ook van de partij.
In dit gebied komen ook veel slangen voor en op de goudclaim ontdekken ze dan ook een ratelslang, maar Freddy Dodge weet deze eenvoudig te vangen en van de claim te verwijderen.
Om zijn operatie te verhuizen naar Oregon moeten ze tenminste 1 troy ounce (28 gram) goud uit deze test halen.
Wanneer blijkt dat er zelfs 1,7 ounce (48 gram) goud in de sluiceboxen van Mini Red zit is iedereen overtuigd en is Todd Hoffman van plan om deze goudclaim te leasen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel Chris DoumittParker Schnabel wil voor de laatste keer dit seizoen zijn goud wasinstallatie GoldZilla verplaatsen om zo weer dichter bij de goudrijke grond te komen.
Voorman Rick Ness denkt dat GoldZilla voor de nachtdienst begint verhuisd kan zijn en klaar om weer grond te spoelen.
Het lijkt een makkelijke verhuizing te worden, maar wanneer de versnellingsbak van de vrachtwagen die de onderdelen moet verplaatsen kapot gaat lijkt het helemaal mis te gaan.
Hierdoor moeten ze het hele gevaarte slepen met een bulldozer en graafmachine.
Wanneer Parker Schnabel vervolgens terug komt op Scribner Creek ziet hij dat ze nog lang niet zo ver zijn als hij had gehoopt en wordt boos op Rick en monteur Mitch.
Maar na een aantal flinke scheldpartijen en gebroken kabels weten ze GoldZilla naar zijn nieuwe locatie te slepen.
Als ze de volgende dag aankomen op de goudclaim om GoldZilla ook aan te sluiten blijkt de winter te hebben toegeslagen en is het helemaal wit van de sneeuw.
Aan het einde van de week blijkt de verhuizing wel de moeite waard te zijn geweest, want deze week hebben ze weer 388 troy ounce (11 kilo) goud uit de grond gehaald.

Tony Beets

Tony Beets Gold DredgeVoor Tony Beets verloopt dit seizoen nog niet zoals hij had gehoopt, op dit moment heeft hij slechts de helft van de hoeveelheid goud die hij wil vinden gevonden.
Om het tij te keren wil bekijkt Tony samen met voorman Gene Cheeseman een kaart proefboringen van zijn goudclaim Eureka Creek.
In een poging meer goud te vinden wil Tony zijn 75-jaar oude goud dredge een haakse bocht laten nemen om in het gebied te komen waar volgens de kaart meer goud zou moeten zitten.
Omdat ze nog nooit zo’n draai gemaakt hebben is het ook voor het team weer compleet nieuw. Eerst moeten ze de twee bulldozers die met kabels aan de baggermachine verbonden zitten verplaatsen.
Hierna moeten ze het anker van de dreg lichten, maar juist wanneer ze dit doen barst één van de bevestigingspunten.
Gelukkig weet Gene dit snel te herstellen en kunnen ze in de richting van de rijkere grond werken.
Aan het eind van de week weegt Tony Beets het gewonnen goud, maar ondanks de nieuwe koers heeft hij deze week “slechts” 43 troy ounce (1,25 kilo) goud gevonden.