Golden Bombshell

Golden Bombshell

Todd Hoffman

Todd Hoffman's GoldTodd Hoffman twijfelt of ze wel al het goud uit de Super Cut hebben gehaald dat er is, omdat hij kaarten van proefboringen waaruit blijkt dat er veel meer goud had moeten zitten.
Dave Turin test de achtergebleven grond met een goudpan en in deze achtergebleven ontgonnen grond vindt hij nog veel goud in de diepere laag van het grondgesteente.
Hij laat het resultaat van de test aan Logan Pierce in de graafmachine zien en vertelt hem dat hij dieper in het grondgesteente moet graven.
Maar op deze diepte graaft Logan ook veel hout op, omdat hij niet precies weet wat hij ermee moet doen stuurt hij het toch maar naar de goud wasinstallatie “Monster Red”.
Echter deze boomstronken zorgen meteen voor een opstopping in Monster Red, waardoor het werk meer dan een uur stil komt te liggen.
Vanaf nu mag er geen prehistorisch hout wat ze opgraven op McKinnon Creek meer door Monster Red worden gevoerd.
Maar het volgende probleem dient zich alweer aan, door het constant schudden van het dek van Monster Red zijn een aantal lassen losgeraakt.
Wasinstallatie-goeroe Freddy Dodge weet dit snel en simpel te verhelpen door met spankabels de losse gedeelten tegen elkaar te drukken.
Hoewel dit geen blijvende oplossing is zullen ze hiermee waarschijnlijk het seizoen wel kunnen afmaken.
Uit de wekelijkse goudweging blijkt dat het dieper graven in het grondgesteente de moeite waard is, Todd Hoffman heeft deze week met zijn team namelijk 279 ounce (bijna 8 kilo) goud gewonnen.
Claimeigenaar Peter Tallman brengt aan het einde van de week nog een bezoekje aan Todd Hoffman en zegt hem dat zijn bedrijf de goudclaim waarschijnlijk gaat verkopen.
Met een vraagprijs van $5 miljoen is Todd Hoffman niet in staat om de claim over te kopen en om het nog erger te maken vertelt Tallman hem dat zijn grootste concurrent Parker Schnabel wel in de race is om de goudclaim over te nemen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel Rick NessVoor het eerst dit seizoen heeft Parker Schnabel al meer goud gevonden dan Todd Hoffman, dit komt mede door zijn efficiënte manier van goud winnen.
Parker heeft er namelijk halverwege het seizoen voor gekozen om de goud wasinstallatie in het midden van de groeve te plaatsen, waardoor hij de grond niet meer hoeft aan te rijden met zandtrucks.
Hij is nu klaar met dit gedeelte van de Boundary Cut het wordt tijd om zijn goud wasinstallatie GoldZilla te verplaatsen naar het uiteinde van de groeve.
Echter voorman Rick Ness komt met een ander plan. Hij wil eerst de grond uit de nabijgelegen “Fantasy Land” groeve door GoldZilla spoelen, maar deze grond moet wel weer aangevoerd worden met zandtrucks.
Twee jaar geleden heeft Parker Schnabel, tegen het advies van toenmalig voorman Gene Cheeseman in, een nieuwe groeve, genaamd Fantasy Land, geopend en ontdaan van de waardeloze toplaag.
Toen hij er echter achter kwam dat de grond bevroren was (permafrost) heeft hij er niet meer naar omgekeken.
Echter nu twee jaar verder heeft de zon de grond ontdooit en kan Rick niet wachten om te zien wat deze groeve nog op kan leveren, mede omdat ze destijds veel goud vonden in deze groeve.
Omdat ze nooit weer een wasinstallatie zo dicht bij Fantasy Land zullen krijgen is het volgens Rick een kwestie van nu of nooit en met Rick’s belofte om het klusje in drie dagen geklaard te hebben gaat Parker akkoord.
Meteen zet Rick iedereen aan het werk om de goudrijke grond uit deze groeve te vervoeren naar GoldZilla en alles lijkt goed te gaan tot de goud wasinstallatie het begeeft.
Tijdens de nachtdienst wordt er niet goed opgelet en wanneer de dag aanbreekt ontdekt Rick Ness dat de schermen waar de grond op wordt gedumpt en doorheen kan vallen compleet vernield is.
Parker is woest en monteur Mitch Blaschke heeft uren aan reparaties voor de boeg, maar uiteindelijk weten ze GoldZilla weer aan de praat te krijgen.
Door dit oponthoud doen ze geen drie dagen over Fantasy Land maar vier dagen.
Na het wegen van het goud blijkt Fantasy Land “slechts” 98,8 troy ounce (2,8 kilo) goud te hebben opgeleverd, waardoor het mede door de tegenslagen niet de moeite waard was.

Tony Beets

Tony Minnie Monica Beets and Gene CheesemanTony Beets is niet tevreden hoe zijn 75-jaar oude goud dredge functioneert op zijn goudclaim Eureka Creek. Na alle aanpassingen en reparaties brengt de baggermachine gewoon niet genoeg op.
Tony roept zijn mannen bij elkaar en voorman Gene Cheeseman komt met het idee om de lopende band met gietijzeren emmers die de grond afgraaft sneller te laten draaien.
Monteur Jason heeft zijn twijfels over dit idee, omdat de dreg niet ontworpen is om zo snel te draaien. Maar na aandringen van Tony herprogrammeert hij het systeem waardoor het 30% sneller kan draaien.
Dit heeft meteen resultaat, de emmers komen veel sneller boven, per minuut komen er nu 35 emmers boven, dit zijn 12 emmers meer dan het eerst was.
Ze besluiten een test van twee dagen te doen op dit tempo om te zien hoeveel meer goud dit oplevert. Maar het eerste probleem dient zich meteen aan.
Om te voorkomen dat grote stenen in de wasinstallatie verderop komen laten ze een rek zakken tussen de emmers waarop deze kei wordt afgevoerd.
Maar door de hogere snelheid waarop de kei op dit rek valt breekt dit rek met tralies af. Maar na een paar uur lassen weten ze het weer te repareren.
Na deze twee dagen wegen ze het gewonnen goud, door het sneller laten draaien van de goud dredge heeft Tony Beets in twee dagen 56 troy ounce (1,5 kilo) goud gewonnen.