Captain Monica

Captain Monica

100th Episode Gold RushEpisode 100

Deze aflevering met de naam Captain Monica betekent een mijlpaal in de geschiedenis van de immens populaire serie Gold Rush.
Het is namelijk de 100e aflevering (100th episode) van Discovery Channel’s meest succesvolle tv-serie.

Todd Hoffman

Todd Hoffman is halverwege het seizoen nog ver verwijderd van zijn doel voor dit seizoen, namelijk 2.700 troy ounce goud vinden.
Het team is hard aan het werk om snel meer goud te vinden, wanneer Kevin en monteur Juan een probleem ontdekken met Monster Red.
De lopende band die de afvalgrond uit de goud wasinstallatie voert beweegt niet langer van links naar rechts, waardoor het gesteente niet ver genoeg bij Monster Red vandaan wordt geworpen en bijna zorgt voor een opstopping.
Juan probeert met een bulldozer de stenen weg te voeren, maar kan simpelweg het tempo van de spoelmachine niet bijhouden.
Om dit probleem op te lossen moeten ze de wasinstallatie uitschakelen en het probleem verhelpen, maar dit kan dagen duren en Dave Turin wil absoluut niet dat de operatie wordt stilgelegd.
Todd Hoffman weet voor $8.000 een extra lopende band te bemachtigen om het gesteente verder bij Monster Red vandaan te werpen. Hierdoor hoeft de wasinstallatie maar kort worden uitgeschakeld.
Aan het einde van de week maakt Jack Hoffman bekend dat ze deze week een recordhoeveelheid goud hebben gevonden, namelijk 250 ounce goud.

Parker Schnabel

Moving GoldZilla Parker SchnabelJuist nu Parker Schnabel zijn voorman Rick Ness het hardst nodig heeft krijgt Rick bericht van het thuisfront dat hij thuis moet komen omdat zijn moeder in het ziekenhuis ligt.
Parker laat Rick natuurlijk meteen naar huis gaan, maar baalt gigantisch, omdat hij juist deze week zijn nieuwe goud wasinstallatie GoldZilla moet vervoeren en installeren.
Onder deze 25-ton zware wasinstallatie monteren ze een aantal wielen, waarna ze deze bevestigen aan een truck die hem naar hun goudclaim Scribner Creek moet brengen.
Na een korte discussie of het niet te gevaarlijk is om zo’n ongeremd gewicht te trekken met slechts een enkele truck laten ze Chris Doumit met zijn bulldozer achter het gevaarte rijden met een kabel ertussen zodat hij extra bij kan remmen mocht dit nodig zijn.
Na een moeizame rit met waarin de kabel tussen Chris en Matt in de truck nog breekt bereikt GoldZilla eindelijk de Boundary Cut groeve van Parker Schnabel.
Het installeren en aansluiten van de nieuwe goud wasinstallatie neemt uiteindelijk 12 uren in beslag, waar men 5 uren had ingeschat.
Maar met deze nieuwe wasinstallatie kan Parker meer grond verwerken en bovendien staat GoldZilla in het midden van de groeve, waardoor de aanrijtijden van de zandtrucks minimaal zijn geworden.

Tony Beets

Monica Beets Gold Mine PrincessDe goudopbrengst van de 75-jaar oude goud dredge van Tony Beets vallen tot nu toe nog steeds tegen en halverwege het seizoen besluit Tony dat er iets moet veranderen.
Bovendien is zijn voorman Gene Cheeseman op vakantie, waarop Tony Beets en zijn vrouw Minnie besluiten dat hun kinderen Kevin en Monica de leiding moeten krijgen over de oude baggermachine.
Tijdens haar eerste werkdag als kapitein van de dredge trekt Monica Beets tijdens het verplaatsen van de 35-ton zware goud dredge bijna een bulldozer het water in.
De dredge is namelijk met staalkabels verbonden met twee bulldozers die als ankers voor de dredge dienen. Maar Monica herstelt deze fout snel en haast zich om de bulldozer vooruit te rijden.
Bovendien verzint Monica een blijvende oplossing om dit probleem in de toekomst niet meer tegen te hoeven komen. Ze zet de bulldozers andersom, waardoor de grille van het rupsvoertuig in de grond wordt gedrukt als de dredge eraan trekt en zich zo nog steviger verankert.
Wanneer haar broer Kevin Beets het overneemt voor de nachtdienst laat zijn collega Curtis de emmerlijn van de rollen aflopen door deze te diep in het grondgesteente te laten graven.
Omdat dit in de nacht niet gerepareerd kan worden wordt de nachtdienst voortijdig afgebroken. Hoewel dit probleem tijdens de dagdienst snel is opgelost neemt Kevin het besluit om Curtis terug te sturen naar de Paradise Hill groeve van Tony Beets.
Hun ouders Tony en Minnie Beets vertellen Monica en Kevin dat ze zeer trots op hun zijn en dat de dredge deze week ruim 97 ounce goud uit de grond heeft gehaald, maar dat er voor de volgende weken nog meer van hun wordt verwacht.