Parker's 21st

Parker's 21st

Todd Hoffman

Todd Hoffman en Peter TallmanOp Todd Hoffman’s goudclaim McKinnon Creek loopt alles zo voorspoedig dat ze nu al het einde van de “Supercut” bereikt hebben.
Aan het begin van het seizoen hebben Todd en Dave Turin het einde van deze gigantische groeve gemarkeerd met een emmer in een boom.
Nu heeft Dave de eer om deze emmer, samen met de boom waar hij in hangt, omver te “golven” met zijn graafmachine.
Wanneer claimeigenaar Peter Tallman McKinnon Creek bezoekt om zijn deel van het goud halverwege het goudmijnseizoen op te halen is hij niet onder de indruk van de prestaties tot nu toe.
Hij adviseert Todd Hoffman om zijn Supercut verder uit te breiden omdat hij anders nooit zijn doel van 2.700 troy ounce goud aan het einde van het seizoen gaat halen.
Om deze uitbreiding van de groeve te ontdoen van de waardeloze toplaag is Andy Spinks met zijn D11 bulldozer van cruciaal belang. Maar wanneer juist deze gigantische machine kapot gaat met een olielek dreigt de hele groeve in gevaar te komen.
Omdat ze met de kleinere D9 bulldozer nooit de hoeveelheid grond kunnen verplaatsen die ze met de D11 wel kunnen dreigt de bevroren (permafrost) modder sneller te ontdooien dan ze het kunnen verwijderen. Hierdoor zou de groeve in een complete modderpoel kunnen veranderen als ze de D11 niet snel weten te repareren.
Om de bulldozer te repareren moet monteur Randy nieuwe onderdelen bestellen die moeten worden ingevlogen naar de afgelegen goudclaim. Echter zou dit meerdere dagen duren, daarom komt Randy in de tussentijd met een “makkelijke” oplossing.
Hij smeert een siliconen oplossing langs de randen van de lekkage en start de machine op hoop van zegen. Wonder boven wonder blijkt dit te werken en kan Andy meteen weer in zijn geliefde D11 springen en verdergaan met het verwijderen van de toplaag in de extensie van de Supercut.
Op McKinnon Creek vieren Jack en Georgia Hoffman hun 50-jarig huwelijksjubileum en neemt Dave Turin voor de gelegenheid, onder toeziend oog van het gehele team, opnieuw hun trouwgeloften af.
Hierna maakt Jack Hoffman bekend dat ze deze week 203 troy ounce goud gewonnen hebben, wat het totaal halverwege het seizoen op 1.182 ounce brengt.

Parker Schnabel

GoldZilla Parker SchnabelParker Schnabel heeft zijn team opdracht gegeven alle goudrijke grond in de hoek van zijn gigantische “Boundary Cut” te dumpen.
Maar de berg goudrijke grond in zijn 18 voetbalvelden grote groeve begint zoveel ruimte in beslag te nemen dat het gehele team zich afvraagt wat Parker’s plannen hiermee zijn.
Voorman Rick Ness confronteert Parker met deze vraag waarop Parker zijn ambitieuze uitlegt.
Hij wil namelijk niet alle grond vervoeren naar zijn goud wasinstallatie Big Red, waardoor hij duizenden euro’s brandstof zou verbruiken per dag.
Zijn plan is om “Big Red” in het midden van de groeve te zetten zodat de goudrijke grond niet verder vervoerd hoeft te worden.
Om dit te verwezelijken moet hij een gigantische dam maken waarop de wasinstallatie kan komen te staan. Maar een andere reden voor deze dam is dat het deel van de groeve die ze hebben ontgonnen onder water kan worden gezet, zodat ze altijd water in de buurt hebben om door Big Red te pompen.
Echter Chris Doumitt attendeert Parker Schnabel op het feit dat ze nooit genoeg tijd hebben om alle opgespaarde grond door Big Red te spoelen.
Maar ook hier heeft Parker aan gedacht en neem Chris mee naar zijn nieuwe gehuurde goud wasinstallatie met de naam “Goldzilla” die een dubbele hoeveelheid grond per uur kan verwerken ten opzichte van Big Red.
Deze week is Parker ook jarig en wordt hij 21 jaar, voorman Rick Ness neem hem mee op een radarboot waar zijn vader, moeder en opa John Schnabel hem al staan op te wachten.
Ook Parker’s totale goudproductie halverwege het seizoen wordt bekend gemaakt door Chris Doumitt en tot nu toe hebben ze 1.038 troy ounce goud uit de grond gehaald.
Omdat Parker dit seizoen niet echt een doelstelling heeft uitgesproken vraagt zijn moeder naar zijn verwachte goudproductie van dit seizoen. Parker hoopt dit seizoen 3.000 ounce goud uit de grond te winnen en zet hiermee zijn competitie met Todd Hoffman verder op scherp omdat dit 300 ounce boven Todd’s doelstelling ligt.

Tony Beets

Tony Beets second gold dredgeJuist wanneer Tony Beets 75-jaar oude goud dredge op volle toeren draait raakt de waterpomp overhit en gaat uiteindelijk kapot.
Om deze te repareren moet er een nieuwe pomp besteld worden, maar zijn monteur Mike vertelt Tony dat dit op een afgelegen locatie als Tony’s goudclaim Eureka Creek wel eens 5 dagen kan duren voor deze arriveert.
Hierop besluit Tony zelf een nieuwe pomp te bestellen en deze is binnen 3 dagen op Eureka Creek, waarna ze de pomp kunnen installeren en kunnen ze weer goud winnen met de baggermachine.
Tony Beets neemt voorman Gene Cheeseman mee in een helikopter om een andere goud dredge uit 1940 te bekijken en misschien te kopen.
Deze dredge heeft in de jaren ’40 slechts 5 jaar goud gewonnen voordat hij werd stopgezet en is verder nooit meer aangeraakt.
Tony is zeer enthousiast en ziet zichzelf al bergen goud winnen met deze nieuwe dredge, het enige probleem is echter dat hij zijn vrouw Minnie Beets moet overtuigen om het geld voor deze nieuwste aanwinst vrij te maken.