Mutiny

Mutiny

Todd Hoffman

Team Hoffman confronteerd ToddTodd Hoffman is zwaar gefrustreerd omdat zijn nieuwe goudclaim, High Bar, in Oregon simpelweg niet genoeg goud oplevert als hij van tevoren dacht.
Gelukkig vond Freddy Dodge vorige week wel een gedeelte op het terrein waar meer goud in de grond leek te zitten en tijdens de eerste goudweging van deze week lijkt het tij ook te keren voor team Hoffman.
Ze hebben deze ronde namelijk 64 troy ounce goud gevonden, waardoor de sfeer in het kamp ineens omslaat van negatief naar positief.
Maar dit is natuurlijk niet genoeg om zijn doel voor dit seizoen te halen, daarom moet Dave Turin zo snel mogelijk zijn tweede goudclaim, Buckland, in bedrijf brengen.
Omdat dit gebied erg droog is moet er nog zorgvuldiger worden omgegaan met water. Dave is van plan om al het water keer op keer door de goud wasinstallatie te spoelen, te zuiveren en daarna weer te gebruiken.
Om dit plan uit te kunnen voeren graaft hij 2 poelen, waarin het afvalwater wordt opgevangen en gezuiverd. Om te voorkomen dat er water verloren gaat en in de grond wordt opgenomen spant Dave grote zeilen over de bodem van de gegraven poelen.
Tijdens het activeren van de waterpomp komt Dave nog een gevaar tegen die hij in de Klondike niet snel zou zijn tegengekomen. Er zit namelijk een grote giftige ratelslang verstopt onder de pomp, gelukkig weten ze het dier te vangen en veilig af te voeren.
Tijdens de tweede goudweging op de High Bar goudmijn blijkt weer eens dat het goud niet altijd zit waar je het zou verwachten, want deze keer hebben ze slechts 14 ounce goud gewonnen en Freddy Dodge vertelt Todd Hoffman dat hij serieus moet gaan nadenken of hij dit avontuur nog langer voort kan zetten.
Freddy licht ook het team in over deze slechte goudvangst en ook zij raken gefrustreerd, ten eerste omdat Todd niet het lef had om hun zelf de hoeveelheid goud te vertellen en ten tweede omdat dit niet langer zo door kan gaan.
Daarom besluiten ze verhaal te halen bij Todd en hem een ultimatum te stellen. Als de volgende goudweging geen 50 ounce oplevert verlaten ze de High Bar goudmijn.

Parker Schnabel

Rick Ness Parker Schnabels voormanParker Schnabel heeft vorige week van Tony Beets toestemming gekregen om een tweede groeve te openen om zo zijn goudproductie te verhogen.
Deze nieuwe groeve wordt Parker’s voorman Rick Ness zijn verantwoordelijkheid en daarom is Rick daar al druk aan het werk om de overbodige toplaag te verwijderen.
Alles loopt op rolletjes tot Rick ontdekt dat een groot gedeelte van dit nieuwe terrein bevroren is (permafrost), waarop Parker hem een ultimatum stelt.
Rick moet binnen een week ontdooide en goudrijke grond vinden op deze nieuwe Indian River groeve.
Helaas volgt er al snel een nieuwe tegenslag, want Rick’s bulldozer gaat kapot, maar gelukkig kan monteur Mitch het probleem snel verhelpen.
Rick heeft geluk, want aan het einde van de week vind hij ontdooide grond op zijn nieuwe goudclaim en dus mag hij het project binnenkort opstarten van Parker.
Parker weegt ook het goud wat hij uit de grond heeft gehaald op zijn Scribner Creek goudclaim en deze week heeft hij weer 141 ounce goud gevonden, waarmee hij perfect op schema blijft om zijn doelstelling voor dit seizoen te halen.

Tony Beets

Kevin, Minnie en Tony Beets in vergaderingHet leven aan boord van Tony Beets zijn 75-jaar oude goud dredge kan niet beter, hij graaft goed door het grondgesteente en vangt veel goud.
Net wanneer de baggermachine op een aantal bomen aanstuurt wordt Kevin door Tony meegenomen naar kantoor voor topoverleg met Minnie Beets.
Hierdoor moet Kevin’s team de dredge recht door de bomen sturen met de nodige problemen die dit oplevert.
Tijdens de vergadering krijgt Kevin van zijn moeder Minnie te horen dat zijn team uren moet inleveren en dus minder gaan verdienen.
Als voorman op de dredge weet Kevin Beets dat hij verantwoordelijk is om dit aan zijn team te vertellen en ook dat zij het hem niet in dank af zullen nemen.
Met lood in zijn schoenen keert Kevin terug naar Eureka Creek om zijn team op de hoogte te brengen van dit nieuws.
Dekknecht Montana is het hier absoluut niet mee eens en neemt meteen ontslag en vertrekt van de goud dredge.