Frankenstein Machinery

Frankenstein Machinery

Todd Hoffman

Todd Hoffman met walkie talkieTodd Hoffman is samen met Freddy Dodge en zijn monteur Juan Ibarra voor even terug in de Klondike om zijn oude goud wasinstallatie Monster Red op te halen van zijn oude goudclaim McKinnon Creek.
Hij wil Monster Red gebruiken op zijn nieuwe tweede goudclaim in Oregon, namelijk de Buckland claim die Dave Turin afgelopen week getest heeft.
Doordat de voet van de installatie is vastgevroren door de permafrost in het hoge noorden levert dit nog de nodige problemen op, maar uiteindelijk weten ze de gehele goud wasinstallatie toch op de vrachtwagens te krijgen.
Tijdens zijn bezoekje aan de Klondike heeft Todd ook een ontmoeting met Parker Schnabel. Het gesprek begint vriendelijk, maar wordt al snel vijandig als Todd denkt dat Parker lui is en voor meer goud zou moeten gaan dan zijn doelstelling van 3.000 troy ounce.
Parker is hier niet van gediend en stapt meteen in zijn auto en rijdt weg, maar heeft ondertussen wel een overbodige graafmachine van Todd Hoffman gekocht.

Parker Schnabel

Parker Schnabel overlegt met Tony BeetsParker Schnabel is altijd op zoek naar manieren om zijn operatie op Scribner Creek efficiƫnter te maken en heeft mogelijk een nieuwe manier gevonden om de waardeloze toplaag uit zijn groeve te verwijderen.
Dit is ook de reden waarom hij een graafmachine van Todd heeft gekocht. Hij neemt zijn voorman Rick Ness namelijk mee naar een goudmijn in de buurt om Rick zijn nieuwe plan te laten zien.
Parkers buurman heeft namelijk een grote lopende band op de rug van een graafmachine gemonteerd waarmee de waardeloze grond van onder in de groeve simpel naar de buitenkant getransporteerd kan worden.
Parker is volledig overtuigd en bestelt zo’n machine die hij laat bouwen op de rug van de graafmachine die hij van Todd heeft gekocht.
Hierna gaat Parker op bezoek bij Tony Beets om nogmaals te proberen een lagere commissie af te spreken zodat Parker dit seizoen toch meer goud kan gaan winnen.
Tony wil hier echter niet op ingaan, omdat hij vast wil houden aan de deal die ze aan het begin van het seizoen gemaakt hebben en dus de hoge commissie van 25% wil behouden.
Op het moment dat Parker in zijn auto wil stappen overlegt Tony met zijn vrouw Minnie en komen ze tot een oplossing die voor alle partijen goed zal zijn.
Tony gebaart Parker om nog niet weg te rijden en vertelt hem dat de commissie op deze goudmijn niet verlaagd wordt, maar als hij een tweede operatie begint daar wel een lagere commissie op komt.
Na de wekelijkse goudweging die 145 ounce goud opbrengt vraagt Parker Rick Ness om de leiding over deze tweede goudmijn op zich te nemen en Rick zegt volmondig ‘JA’ op deze kans.
Op deze tweede goudmijn gaan ze proberen 1.000 ounce goud te vinden met hun oude goud wasinstallatie Big Red, hiermee komt hun totale doelstelling op 4.000 troy ounce goud.

Tony Beets

Kevin Beets, Minnie Beets en Gene CheesemanOm zijn tweede goud dredge snel en veilig naar zijn goudclaim te kunnen vervoeren heeft Tony Beets zijn rechterhand Gene Cheeseman nodig en gelukkig is ook hij dit seizoen weer van de partij.
Als Gene arriveert denkt hij dat hij meteen aan de slag kan om de dredge uit elkaar te halen, maar dit blijkt niet het geval.
Want voordat de goud dredge over de Yukon River vervoerd kan worden moet Gene twee oude sleepboten die Tony gekocht heeft repareren om het gevaarte te kunnen trekken.
Maar voordat Gene ook hier mee aan de slag kan moet hij dredge nummer 1 repareren, omdat de tandwielen die de emmers voortduwen versleten zijn en dus vervangen moeten worden.
Kevin Beets, Tony’s zoon, klaagt hier al meer dan een maand over en heeft zijn vader al meerdere keren gevraagd het zelf te mogen repareren.
Tony Beets heeft echter niet genoeg vertrouwen in zijn eigen zoon om hem deze reparatie op eigen houtje uit te laten voeren, daarom wordt Gene Cheeseman ingeroepen om het geheel te leiden.
Gene komt er al snel achter dat Kevin deze reparatie ook best zelf had kunnen uitvoeren en baalt hiervan omdat hij zo snel als mogelijk met de tweede baggermachine aan de slag wil.
Tijdens de wekelijkse goudweging die 220 ounce goud oplevert vraagt Kevin nog maar eens om meer verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om zelf beslissingen te kunnen nemen.
Gene en Tony’s vrouw Minnie zijn het met Kevin eens, maar Tony zou Tony niet zijn als hij niet alle touwtjes zelf in handen wil houden.