Miracle on the Mountain

Miracle on the Mountain

Todd Hoffman

Todd HoffmanTodd Hoffman verlaat de Klondike en gaat goud zoeken in zijn eigen staat Oregon. Hij heeft de High Bar goudclaim weten te bemachtigen. Deze regio staat bekend om zijn grote goudklompen die er uit de grond kunnen worden gehaald.
Bovendien heeft Todd een high tech goud wasinstallatie weten te huren voor $1 miljoen en kan er bijna direct goud worden gewonnen.
In de Klondike was team Hoffman gewend dat ze eerst meerdere lagen waardeloze grond moeten verwijderen voordat de goudrijke grond te voorschijn komt.
In Oregon is dit echter anders en hoeven ze niet diep te graven en kan de toplaag meteen al door de wasinstallatie worden gevoerd. Dit is ook de reden waarom Todd Freddy Dodge en Dave Turin de opdracht geeft om binnen een week de goudmijn operationeel te hebben.
Echter wanneer ze de goud wasinstallatie willen starten komen ze erachter dat het schakelpaneel nog op slot zit. Todd belt meteen de claimeigenaren om de sloten te verwijderen. Claimeigenaren William en Jarrod Wirth komen de sleutels brengen, maar hebben nog een extra voorwaarde voor Todd.
Om Todd Hoffman volledig toegang te geven tot de High Bar goudmijn willen ze deel uitmaken van team Hoffman en samenwerken. Todd neemt de broers op in zijn team en de wasinstallatie wordt aangezet en inderdaad binnen een week kan er al goud worden gewonnen.
Na hun eerste volledige dag gaan ze kijken hoeveel goud ze al hebben gewonnen. Als Todd’s vader Jack Hoffman het goud heeft gewogen komen ze tot de conclusie dat ze lang niet zoveel goud hebben gewonnen als ze hoopten. Ze hebben deze eerste dag “slechts” 3,55 troy ounce goud gevonden.
Todd spreekt zijn zorgen uit tegen zijn claimeigenaren, maar zij weten Todd gerust te stellen en zeggen dat de grond hier minder voorspelbaar is en het goud meer verspreid ligt.
Maar wanneer ze voor de tweede keer het goud uit de wasinstallatie halen hebben ze slechts 35 ounce goud gevonden. Om op schema te liggen om aan het einde van het seizoen 5.000 ounce goud te hebben moeten ze veel meer goud vinden. Het enige wat Todd op dit moment kan doen is zijn vader vragen om te bidden voor meer goud.

Parker Schnabel

Parker Schnabel en vriendin Ashley YouleVoor Parker Schnabel is alles anders dit seizoen na het overlijden van zijn opa en grote voorbeeld John Schnabel. Hij staat er echter niet alleen voor, want ook dit seizoen zullen Rick Ness en Chris Doumitt weer aan zijn zijde staan op Scribner Creek.
Maar in de winter heeft Parker ook zijn hart verloren aan een vrouw. Op zijn vakantie in Australië ontmoette hij namelijk zijn blonde vriendin Ashley Youle en ook zij zal hem deze zomer vergezellen op zijn goudmijn in de Klondike.
Aangekomen op Scribner Creek maakt Parker zijn doel voor dit seizoen bekend aan zijn team en zij zijn stomverbaasd dat Parker de lat niet hoger legt dan vorig seizoen en ook dit jaar 3.000 troy ounce goud wil vinden.
Dit komt omdat Parker over al het goud wat hij meer vindt dan 3.000 ounce een commissie van 25% moet betalen aan claimeigenaar Tony Beets. Als Tony langskomt op de goudclaim probeert Parker nog over de commissie te onderhandelen, maar Tony is onverbiddelijk en zegt dat Parker dit had moeten bedenken voordat hij het contract tekende.
Dit seizoen wil Parker zijn succesvolle Boundary Cut van vorig seizoen uitbreiden tot een gebied van groter dan 50 voetbalvelden. Echter komt hij al snel vast te zitten met zijn bulldozer, maar gelukkig kan Rick Ness hem makkelijk bevrijden met een graafmachine.
Gelukkig is er ook goed nieuws voor Parker Schnabel, want zijn nieuwe, zelf ontworpen goud wasinstallatie arriveert op de goudmijn. Deze wasinstallatie is zo ontworpen dat het opzetten en gereed maken van de machine snel gedaan kan worden.
Dus al snel heeft Parker zijn goud wasinstallatie geinstalleerd en kan er goud worden gewonnen op Scribner Creek.
Goud wasinstallatie Parker Schnabel

Parker Schnabel’s nieuwe goud wasinstallatie

 

Tony Beets

Tony BeetsOnze eigen Nederlandse Tony Beets heeft dit seizoen zijn kinderen Kevin en Monica meer verantwoordelijkheid gegeven. Kevin moet ervoor zorgen dat er veel goud wordt gewonnen met zijn 75-jaar oude goud dredge.
Terwijl Monica Beets met haar team vol vrouwen moet zorgen dat er ook goud uit zijn originele goudmijn Paradise Hill wordt gehaald.
Tony gaat zich zelf bezighouden met een tweede baggermachine. Hij heeft namelijk de Thistle Creek dredge gekocht en wil ook deze verplaatsen naar Eureka Creek om samen met andere dreg zij aan zij goud te winnen.
Groot probleem is echter dat deze nieuwe goud dredge op een zeer onbereikbare locatie is achter gelaten en per boot over de ruige Yukon River moet worden vervoerd.
Ondertussen heeft Kevin problemen met de oude dredge die gedurende de winter bijna is gezonken. Gelukkig weet Monica Beets haar broer te helpen en kunnen ze het water uit de poel weg laten lopen om de baggermachine weer boven het water te krijgen.
Tony is echter woest dat Kevin hem niet direct heeft gebeld, maar de problemen worden echter nog groter. De emmers van de dreg lopen vast op het grondgesteente. Om hier overheen te kunnen graven geeft Monica het advies om het water weer te laten stijgen zodat de dreg er overheen drijft.
Na de eerste 14 dagen van het nieuwe seizoen weegt Tony Beets het goud uit zijn goud dregde en dit stemt hem zeer tevreden. In deze eerste twee weken heeft de baggermachine namelijk 258 troy ounce goud uit de grond gehaald.