Million Dollar Mountain

Million Dollar Mountain

Todd Hoffman

Todd Hoffman Parker SchnabelTodd hoffman krijgt op zijn goudclaim McKinnon Creek visite van Parker Schnabel die interesse heeft om Todd’s oude goudkamer te kopen.
Todd doet Parker een voorstel die hij niet kan weigeren. Om de concurrentiestrijd verder op te voeren stelt Todd voor dat wanneer hij dit seizoen meer goud vind dan Parker hij deze goudkamer gratis krijgt. Als Parker echter meer goud vind moet hij $15.000 voor de container betalen.
“Dozer” Dave Turin heeft samen het zijn team al de waardeloze grond uit de groeve verwijderd. Vanaf nu kunnen ze alle zandtrucks inzetten om goudrijke grond naar de Monster Red te vervoeren.
Het plan is om een grote berg “paydirt” naast de goud wasinstallatie te dumpen, waar meer dan een miljoen dollar aan goud in verborgen zit.
Echter wanneer de lopende band die de afvalgrond uit Monster Red vervoert begint te roken en in brand vliegt moet de wasinstallatie toch weer worden uitgeschakeld.
Monteur Juan Ibarra komt er al snel achter dat één van de tandwielen volledig kapot is. Omdat een nieuw onderdeel bestellen twee weken kan duren gaat Juan meteen aan de slag om zelf een nieuw metalen tandwiel te maken.
Maar ook deze oplossing duurt Todd Hoffman te lang en hij besluit dat Juan het snel moet oplossen en het plastic tandwiel weer op positie moet lijmen.
Hoewel Juan eigenlijk wel weet dat dit niet gaat werken volgt hij toch Todd’s opdracht en lijmt hij het tandwiel vast. Meteen als ze de lopende band weer aan zetten blijkt dat deze oplossing niet werkt.
Nu moet monteur Juan Ibarra alsnog een nieuw tandwiel van metaal in elkaar lassen. Al met al heeft Monster Red door deze situatie meer dan 14 uur geen goudrijke grond kunnen verwerken.
De verwerking van de waardeloze restgrond die uit Monster Red komt is een blijvend probleem, maar Todd komt al snel met een oplossing. Hij installeert er gewoon nog een lopende band achter, waardoor de berg afvalgrond nog verder van Monster Red af komt te liggen.
Na de goudweging van Jack Hoffman blijkt dat ze ook deze week weer hun doel niet hebben gehaald. Ze hebben deze week 160 troy ounce (4,5 kilo) goud gewonnen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel Rick Ness Mitch BlaschkeDe grote hoeveelheid grond die Parker Schnabel door GoldZilla spoelt begint zijn tol te eisen. De schermen die de grote stenen van het zand en modder moeten scheiden beginnen scheuren en gaten te vertonen.
Dit moeten ze eerst repareren anders verliezen ze ook goud, maar Parker pusht monteur Mitch en voorman Rick Ness tot het uiterste om dit zo snel mogelijk af te ronden zodat ze zo weinig mogelijk tijd verliezen.
Wanneer ze een gat in de spoelbakken ontdekken repareren Mitch en Rick deze zelfs zonder de installatie uit te schakelen.
Toen Parker zijn nieuwe goud wasinstallatie GoldZilla leasde heeft hij met de eigenaar afgesproken dat hij deze goed zou onderhouden en eventuele gebreken meteen zou repareren.
David, één van Paker’s teamleden, kent de eigenaar ook en heeft met hem afgesproken een oog je in het zeil te houden.
Hij ziet allemaal kleine gebreken en dringt bij Rick Ness aan om GoldZilla uit te zetten en al deze kleine dingen te maken, maar Rick wil hier niks van weten en zegt dat ze dit wel aan gaan pakken wanneer ze weer een goudweging doen en de wasinstallatie sowieso uit moet.
De volgende dag komt er “toevallig” een inspecteur van de eigenaar van GoldZilla naar de prestaties van het team kijken. Mocht hij niet tevreden zijn over de manier hoe Parker Schnabel’s team met de wasinstallatie omgaat kan Parker deze verliezen.
Gelukkig weet voorman Rick Ness hem makkelijk te bespelen en kunnen ze gewoon doorgaan met goud winnen op Scribner Creek.
Aan het einde van de week weegt ook Parker het goud, deze week hebben ze weer 351 troy ounce (bijna 10 kilo) goud gevonden.

Tony Beets

Tony Beets GoldpanTony Beets neemt zijn monteur Mike, voorman Gene Cheeseman en zoon Kevin mee in een helikopter om zijn nieuwste aanwinst te bekijken.
Hij heeft namelijk de “Thistle Creek Dredge” gekocht. Ook deze baggermachine is meer dan 75 jaar oud, maar deze heeft echter maar 5 jaar gedraaid, waardoor deze nog in uitstekende staat verkeert.
 
Echter deze nieuwe dredge zijn de ijzeren emmers verdwenen, maar Tony vind ze al snel in het moeras wat om de dreg heen ligt.
Hoewel hij inderdaad een aantal emmers vind ontbreekt bijna de helft van de emmers. Tony Beets besluit één van de emmers op te takelen met de helikopter om deze als mal te gebruiken om zelf nieuwe emmers te laten maken.
 
Thistle Creek Dredge

Thistle Creek Dredge

 
Als Tony terugkeert bij zijn eerste goud dredge op Eureka Creek blijkt de sluiceboxen vol met modder te liggen omdat het water niet snel genoeg stroomt in de sluizen.
Voorman Gene Cheeseman komt met het idee om 6 van de 8 sluiceboxen af te sluiten en de twee die ze overhouden smaller en langer te maken, waardoor het water meer vaart krijgt en de modder wegspoelt.
Om het resultaat van deze verandering te ontdekken doet Tony Beets een test met een goudpan, deze goudpan ziet er zeer veelbelovend uit en zit vol met goud.