Goldzilla Gold

Goldzilla Gold

Todd Hoffman

Todd Hoffman sunglassesAfgelopen week had Todd Hoffman een tegenvallende week omdat ze te weinig goud vonden waardoor hun doelstelling voor dit jaar, van 2.700 troy ounce goud (76,5 kilo), uit het zicht kan raken.
En hun doel raakt alsmaar verder weg wanneer Kevin Hiatt, die Monster Red goudrijke grond voert, een grote scheur in de lopende band die de waardeloze grond moet afvoeren.
In het mijnafval dat zich verzameld heeft onder en rondom de lopende band zat een scherpe steen die de deze band heeft gescheurd.
Wanneer monteur Juan Ibarra en Dave Turin de band proberen te maken komt Todd Hoffman verhaal halen bij Kevin die volgens hem de goud wasinstallatie beter in de gaten moet houden en met meer liefde moet behandelen.
Kevin vindt echter dat hij daar geen tijd voor heeft omdat de werkdruk te groot is op McKinnon Creek, maar wanneer Kevin dit vertelt loopt Todd weg, zelfs schreeuwen helpt niet, Todd loopt “Oost-Indisch doof” terug naar zijn kantoor.
Wanneer Brandon Unsworth zijn nachtdienst er bijna op zit vraagt Dave Turin hem hoe de nacht verlopen is. Brandon vertelt Dave dat de nachtdienst zonder problemen is verlopen en dat ze veel goudrijke grond door Monster Red hebben kunnen spoelen.
Echter Dave ontdekt al snel dat de lopende band die de afvalgrond wegvoert weer helemaal is ingebouwd met grond, waardoor ze de wasinstallatie weer moeten uitschakelen om dit weg te scheppen.
Tijdens een kleine vergadering beschuldigd zowel de nachtploeg als de dagploeg elkaar ervan de problemen met Monster Red te hebben veroorzaakt.
Hierna besluit Brandon de goudclaim stiekem te verlaten, waardoor het team pas de volgende dag erachter komt dat ze een man tekort komen.
Dave vraagt het team om de nachtdienst die Brandon achterlaat op te splitsen en te werken. De oudgedienden van Todd Hoffman’s team nemen hun verantwoordelijkheid en bieden zich vrijwillig aan.
Echter ook deze week halen ze mede door de problemen met Monster Red hun doel van 200 ounce (5,6 kilo) per week niet. Deze week hebben ze “slechts” 130 ounce (3,6 kilo) goud gewonnen.

Parker Schnabel

Rick Ness shakes Dereks handChris Doumitt probeert Parker Schnabel ervan te overtuigen dat zijn voorman Rick Ness een tweede kans verdient nadat hij vorige week dreigde op te stappen.
Gelukkig voor Parker is Rick nog niet helemaal opgestapt en Rick verontschuldigt zich bij Parker en zegt dat hij zijn hoofd er niet bij had door wat er tijdens zijn trip naar huis is gebeurt.
Het conflict begon toen Rick na een reis naar huis de hand van nieuwe monteur Derek Antoniuk niet wilde schudden omdat hij slechte verhalen over hem had gehoord.
Parker’s familie, waaronder zijn legendarische opa John Schnabel, komt op bezoek op Scribner Creek. Parker’s vader Roger kent Rick Ness ook al jaren en besluit ook even met hem over de situatie met Derek te praten.
Roger weet tot Rick door te dringen, waarna Rick besluit toch Derek de hand te schudden om de sfeer op de goudclaim weer wat op te krikken.
Aan het eind van de week weegt Parker Schnabel het goud, meteen in de sluiceboxen kan Parker al zien dat ze veel goud gevonden hebben.
Wanneer hij het goud uiteindelijk gewogen heeft blijken ze deze week een gigantische hoeveelheid goud te hebben gevonden.
Dankzij de nieuwe goud wasinstallatie GoldZilla en de nieuwe “Boundary Cut” groeve hebben ze deze week bijna 410 troy ounce (11,6 kilo) goud gevonden.

Tony Beets

Tony Beets Gene Cheeseman goldpanWanneer Tony Beets (geboren in Wijdenes in Nederland) ziet dat zijn voorman Gene Cheeseman de grond voor zijn 75 jaar oude goud dredge afgraaft roept hij Gene meteen op het matje.
Tony vindt het inzetten van graafmachines om de grond op het pad van de baggeraar te ontdoen van de waardeloze toplaag namelijk verspilling van brandstof en ziet de dredge zich er liever zelf doorheen werken, omdat men dit vroeger ook niet deed.
Gene denkt echter de goudproductie van de goud dredge makkelijk op te kunnen krikken door de waardeloze grond efficiënter te verwijderren met een graafmachine.
Tony Beets geeft Gene een week de kans om zijn theorie te bewijzen en helpt zelf mee om de waardeloze grond in een zandtruck uit het pad van de baggermachine te halen.
Nadat de goud dredge 5 dagen lang gedraaid heeft met de waardeloze toplaag (overburden) erbij en 1 dag zonder deze toplaag weegt Tony het goud samen met zijn vrouw Minnie en dochter Monica Beets.
Ze blijken met deze nieuwe methode deze week bijna 120 troy ounce (3,4 kilo) goud te hebben gewonnen en hiermee is Tony helemaal overtuigd om het voor de rest van het seizoen op deze manier te blijven doen.