Crew War

Crew War

“Crew War” is alweer de dertiende aflevering van het zesde seizoen van de immens populaire tv-show Gold Rush van Discovery Channel.
In deze aflevering krijgen alle teams te maken met waterproblemen en krijgt Parker Schnabel te maken met muiterij in zijn crew.

Todd Hoffman

Todd Hoffman mined 136 ounces of goldTodd Hoffman ontdekt een probleem in zijn wateraanvoer naar zijn goud wasinstallatie Monster Red als er plotseling geen water meer uit de sproeiers komt.
Als hij aankomt bij “Lake Todd”, de poel die ze hebben aangelegd om water uit te pompen naar Monster Red, ziet hij dat het waterpeil door de aanhoudende droogte gevaarlijk laag is.
Todd geeft zijn 16-jarige zoon Hunter Hoffman de opdracht om een pijpleiding aan te leggen vanaf Montana Creek, een rivier op een kilometer van zijn goudclaim “McKinnon Creek”, naar Lake Todd zodat de watervoorraad kan worden bijgevuld.
Hunter weet deze lastige klus in samenwerking met zijn opa Jack Hoffman en neef Sterling te klaren. Ze leggen een rubberen pijpleiding van Montana Creek door het moeras naar Lake Todd.
Mede door dit waterprobleem hebben ze een dag geen goudrijke grond door Monster Red kunnen spoelen en dit blijkt ook uit de wekelijkse goudweging in de goudkamer, Jack’s Shack.
Todd en zijn team halen hun wekelijkse doel van 200 troy ounce niet, ze hebben deze week “slechts” 136,45 ounce goud uit de grond gehaald.

Parker Schnabel

Derek Parker Schnabels crewParker Schnabel heeft eindelijk zijn nieuwe goud wasinstallatie GoldZilla aan de praat en alles loopt op rolletjes tot er op een gegeven moment ook hier geen water meer uit de sproeiers komt.
Echter bij Parker ligt het niet aan een tekort aan water als bij Todd Hoffman, maar zijn pijpleiding is gebarsten als resultaat van haastwerk.
Want Parker heeft deze leiding immers zelf midden in de nacht met zijn nieuwe monteur Derek in elkaar geschroefd.
Ondertussen lopen de spanningen tussen Parker en zijn andere twee andere monteurs Mitch en Carl verder op. Mitch en Carl vinden “groentje” Derek veel te nonchalant en arrogant. Ook vinden ze dat Parker hem voortrekt als goede vriend, terwijl zij het meeste werk doen.
Als een aantal stukken staal, die Carl gelast heeft, afbreken van GoldZilla vraag Parker Derek om het opnieuw te lassen. Parker stuurt Carl weg als hij komt assisteren, maar Carl vindt juist dat zijn lasnaden zijn gebroken omdat Parker hen heeft opgejaagd om de wasinstallatie zo snel mogelijk klaar te hebben.
Carl stapt op en vertrekt van Scribner Creek. Mitch heeft een aanbieding van Tony Beets om Gene Cheeseman te gaan assisteren op de goud dredge op zak en denkt er ook over om op te stappen.
Mitch hoopt echter dat de pikorde een beetje wordt hersteld als voorman Rick Ness terugkeert van familiebezoek. Echter bij terugkomst van Rick lijkt de situatie juist verder te escaleren.
Rick heeft tijdens zijn familiebezoek van bijna alle werknemers berichten gekregen dat Derek niet in de groep ligt en dat ze hem liever zien gaan. Hierdoor komt Rick dus al bevooroordeeld terug op Scribner Creek en weigert hij Derek zelfs een hand te geven.
Hoewel iedereen, waaronder oudgedienden Chris Doumitt en Rick Ness, hem adviseren om Derek te ontslaan omdat hij niet in de groep past weigert Parker Schnabel dit advies over te nemen en Derek mag gewoon blijven.
De discussie over Derek tussen Parker en voorman Rick loopt zo erg uit de hand dat Rick ook wegloopt. Zou hij echt opstappen, of maakt hij toch het seizoen af?

Tony Beets

Monica Beets with monitorTony Beets laat over het algemeen weinig los over de werkzaamheden en de hoeveelheid goud die hij, met zijn familie, de afgelopen 25 jaar heeft gevonden op zijn goudclaim Paradise Hill.
Echter in deze aflevering gunt de van oorsprong Nederlandse Tony Beets toch een kijkje in de keuken van zijn uiterst lucratieve goudmijn.
Hij heeft namelijk een dubbele laag goudrijke grond op Paradise Hill ontdekt.
Zo’n dubbele laag ontstaat als er een breuklijn in het grondgesteente zit en deze door seismische activiteit in de aardkorst over elkaar heen worden gedrukt. Hierdoor komen twee lagen met elk hun originele goud nog in zich op elkaar te liggen.
Tony geeft zijn dochter Monica Beets de opdracht om de overtollige grond van de goudrijke laag te spuiten met een zogenaamde “monitor”. Zo’n monitor is een zeer krachtige hogedrukspuit die zonder moeite grote hoeveelheden grond kan wegspoelen.
Maar door de grote hoeveelheid water die nu over de goudclaim wordt gespoten krijgt ook Tony Beets een waterprobleem, want zijn poel die het water moet opvangen kan juist de grote hoeveelheid water niet aan en de dijken rond deze poel staan op barsten.
Monica Beets
Tony handelt snel en stort samen met Monica met speciale trucks extra grond op de dijken, waardoor de dijk met ongeveer een meter wordt verhoogd.
Na 4 dagen deze dubbele laag goudrijke grond door hun wasinstallatie te hebben gespoeld levert deze grond 318,40 troy ounce goud op.