ElDorado Dream

ElDorado Dream

Todd Hoffman

Todd Hoffman, Hunter Hoffman en Freddy DodgeOp Todd Hoffman’s goudclaim McKinnon Creek loopt alles gesmeerd, waarop Todd Dave Turin vraag of hij samen met zijn vader Jack, zoon Hunter en Freddy Dodge de legendarische ElDorado Creek mag onderzoeken.
ElDorado Creek is de rijkst gedocumenteerde rivier in Noord-Amerika, waar tijdens de Klondike goudkoorts ooit een goudpan is gevonden met 39 troy ounce erin. Todd Hoffman heeft aan het begin van het seizoen van claimeigenaar Peter Tallman toestemming gekregen om hier goud te zoeken.
Ze beginnen hoog in de bergen en werken daarna naar onderen om de breuklijn in de aarde te vinden waar zich de bron van al het goud in de Klondike bevind.
Freddy Dodge en Hunter Hoffman nemen een aantal goudpannen hoog in de bergen om de grond te testen. Echter ElDorado geeft zich niet zo gemakkelijk gewonnen en in de eerste testpannen vinden ze geen goud.
Hunter, de zoon van Todd Hoffman, komt het met idee om de omgeving van boven te bekijken met een drone. Met deze drone zien ze een interessant gebied waarvan ze zeker zijn dat er nooit goud is gewonnen omdat er bomen staan van meer dan 150 jaar oud.
Ze vinden een soort bochtvorming in de bergen waar vroeger, misschien miljoenen jaren geleden, de rivier een bocht nam. Maar als ze hier gaan graven komen ze al snel permafrost tegen, dit betekent dat de grond waarschijnlijk eeuwig bevroren blijft.
Omdat met de hand graven hier niet lukt lenen ze een graafmachine van een goudclaim in de buurt. Hierna vragen ze Dave Turin om met een zandauto naar ElDorado Creek te rijden waarmee ze een lading grond terug kunnen vervoeren naar McKinnon Creek om het te testen met hun goud wasinstallatie Monster Red.
Dave en de rest van het team is helemaal niet blij met het uitstapje naar ElDorado, maar het is Jack’s droom om ooit nog een keer een mega hoeveelheid goud te vinden.
Eerst moeten ze een cleanup doen van de grond die gewonnen is op McKinnon Creek, waarna ze een enkele zandauto door Monster Red kunnen spoelen. Hier moet vervolgens ook weer een complete cleanup van gedaan worden.
Jack Hoffman’s droom komt niet uit, want uit de grond van ElDorado Creek komt geen goud, zelfs geen enkel korreltje. Maar uit de grond van McKinnon Creek komt deze week wel 138 troy ounce goud. Hierna besluiten ze zich dit seizoen verder te richten hun doen van 2.700 ounce goud te halen uit McKinnon Creek.

Parker Schnabel

Goud uit Treasure Island Parker SchnabelParker Schnabel begint zijn week slecht, zijn goud wasinstallatie Big Red staat stil omdat de lopende band die het mijnafval verwerkt is vastgelopen.
Gelukkig weten monteurs Mitch en Carl dit snel te maken, maar de volgende problemen dienen zich meteen alweer aan.
Voorman Rick Ness dumpt een gigantisch blok bevroren grond in een zandauto, maar deze kan het gewicht van het ijsblok niet aan en de achterklep breekt af.
Echter blijft het hier niet bij, er volgen nog eens drie lekke banden van de zandauto’s en dat terwijl er geen reserveband meer aanwezig is. Deze lekke banden worden veelal veroorzaakt door het onzorgvuldig omgaan met de zandauto’s door de onervaren mijnwerkers.
Maar aan het einde van de week komt Parker Schnabel er wel achter dat ze een goede keuze hebben gemaakt om een nieuwe groeve genaamd Treasure Island af te graven.
Deze week hebben ze ruim 256 ounce goud uit de Treasure Island groeve gehaald.

Tony Beets

Monica BeetsHet seizoen van Tony Beets en zijn 75-jaar oude goud dredge verloopt nog niet geheel volgens plan en nu ontdekken ze ook nog eens dat er veel te veel water door de sluiceboxen stroomt waardoor lang niet al het goud gevangen wordt.
Tony Beets zet de baggermachine meteen uit en laat zijn zoon Kevin samen met zijn dochter Monica een cleanup doen. Maar dit keer wassen ze niet alleen de bovenste matten, waar normaal gesproken al het goud zit, maar ook de onderste matten om te checken of ze goud wegspoelen.
In de onderste matten wil men geen goud vinden, want dan weet je zeker dat er goud weggespoeld word. Uiteraard klopt Tony’s vermoeden en vinden ze in de onderste matten 5 ounce goud en wordt er ongetwijfeld dagelijks veel goud weggespoeld.
Gene Cheeseman vraagt monteur Matt Beaudry, de jongere broer van Parker’s monteur Mike, om een oplossing te bedenken.
Matt komt met een heel eenvoudige oplossing door met een stuk pijp van de schroothoop de helft van het water om te leiden en van de goud dredge te spuiten.
Deze simpele reparatie heeft meteen resultaat, meteen is het water in de sluiceboxen veel rustiger en blijft het goud hopelijk achter in de bovenste matten.