Jack's Gold Shack

Jack's Gold Shack

Todd Hoffman

Jack's Shack goudkamer van Jack HoffmanTodd Hoffman ontdekt samen met Dave Turin een groot probleem op McKinnon Creek, doordat hij zoveel goudrijke grond per uur door zijn goud wasinstallatie “Monster Red” wil spoelen heeft hij ruim 11.000 liter water per minuut nodig.
Dit water pompen ze uit een zelf gegraven meertje, maar doordat het afvalwater samen met de afvalgrond uit Monster Red terugvloeit in deze poel slibt het meer langzaam maar zeker dicht.
Todd Hoffman roept wederom de hulp in van Freddy Dodge om het probleem op te lossen. Om dit te doen leent Todd eenĀ zandschroef van een vriend.
Het plan is om deze zandschroef onderaan de sluiceboxen te installeren, waar het mijnafval wordt opgevangen. Vervolgens spoelt dit in deze zandschroef waar het water van het zand wordt gescheiden en het water terugvloeit in het meer, maar het zand juist op de stapel met gesteente wordt uitgeworpen.
Deze zandschroef is echter niet ontworpen om direct aan de sluicebox verbonden te zijn, daarom lassen Freddy en Juan soort kanaal om het mijnafval om te leiden door de zandschroef.
Wanneer ze Monster Red aanzetten komen ze erachter dat dit systeem niet de gewenste hoeveelheid water aankan. Ze installeren nog eens twee extra pijpen om het schone water af te voeren richting het meer. Dit blijkt het probleem op te lossen en de Hoffmans kunnen weer op volle toeren goud winnen.
In Jack Hoffman’s nieuwe goudkamer zijn Jack en Hunter Hoffman samen met Thurber bezig met een cleanup. Door het oponthoud met de zandschroef hebben ze slechts drie dagen volledig kunnen werken en hebben ze toch 110 troy ounce goud gewonnen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel met een sneeuwscooter op het waterParker Schnabel’s seizoen is nog verre van succesvol en als Parker ook nog eens tegen zijn werknemer tekeer gaat daalt het moraal op Scribner Creek naar een dieptepunt, juist net nu Parker’s nieuwe voorman Rick de sfeer had opgebouwd.
Alles loopt op rolletjes tot sproeiers van goud wasinstallatie “Big Red’ losschieten. Parker’s monteur Mitch Blaschke wil het hele sproeiersysteem vervangen, maar dit zou het werk Parker’s goudclaim dagen stil kunnen leggen.
Parker kiest tegen het advies van Mitch voor een snelle reparatie met het risico dat het weer kapot kan gaan.
John Schnabel, Parker’s legendarische opa die nog op bezoek is, geeft Parker het advies zich niet volledig te laten leiden door geld en dat een goed functionerend team veel belangrijker is en op de lange duur ook meer oplevert.
Met dit advies in gedachten laat Parker Schnabel zijn team de volgende dag eerder stoppen met werken en gaan ze met sneeuwscooters over de goudclaim en over het water. Meteen wordt duidelijk dat sneeuwscooters niet zijn gemaakt om over onbevroren water te rijden en na enige tijd zinken ze beide.
Met natte kleren eet het hele team van Scribner Creek krab en drinken ze een biertje en is de stemming meteen een stuk beter.
Ook doen ze een cleanup en hebben ze deze week 66 ounce goud gewonnen. Dit is niet wat Parker ervan verwacht, maar ze hebben ook een aantal nuggets gevonden waaruit meestal blijkt dat er grote hoeveelheden goud in de buurt zijn.

Goud nuggets in Parker Schnabel's handGoud nuggets in Parker Schnabel’s hand

Tony Beets

Emmer-lijn van Tony Beet's goud dredgeTony Beets produceert nu al drie weken goud met de enige nog werkende goud dredge met een lopende band van emmers in Noord-Amerika op zijn goudclaim Eureka Creek.
Terwijl voorman Gene Cheeseman de grond voor de dredge voorbereid blijft het een strijd om de 75-jaar oude goudmachine soepel te laten lopen.
Voor de derde keer dit seizoen lopen de gietijzeren emmers van de band af. Ingenieur Jerry wil proberen om een emmer uit de lijn te verwijderen zodat deze strakker wordt en er niet constant af kan lopen, maar Gene wil hier niets van weten en de emmers gewoon weer om de band trekken.
Uiteindelijk beseffen Tony Beets en Gene Cheeseman dat het tijd is om het probleem permanent te verhelpen, mede doordat er afgelopen jaar bij het restaureren van de dredge al emmers ontbraken vermoed men dat dit misschien wel zo hoort.
Samen weten ze uiteindelijk relatief eenvoudig een emmer uit de lijn te halen, waardoor het geheel strakker rond de lopende band komt te zitten en hopelijk er niet meer afloopt.
Uit de wekelijkse goudweging blijkt dat de dredge deze week slechts 11,25 ounce goud heeft binnengehaald, maar Tony Beets maakt zich geen zorgen en vertrouwt erop dat wanneer alle kinderziektes uit de operatie zijn gehaald er veel meer goud wordt gewonnen.