Grandpa's Golden Advice

Grandpa's Golden Advice

Todd Hoffman

Hunter Hoffman met zijn vader ToddOm zijn doel van 2.700 troy ounce goud (76,5 kilo) van dit seizoen te halen moet Todd Hoffman zijn goud wasinstallatie “Monster Red” minstens 300 yards (230 kubieke meter) per uur laten wassen.
Jim Thurber gooit de goudrijke grond in de wasinstallatie, maar kan het tempo echter niet bijbenen omdat hij ook de al gewassen afvalgrond moet wegruimen met zijn bulldozer. Todd Hoffman pusht “Thurb” tot het uiterste, tot ook hij inziet dat het onmogelijk is om beide tegelijk te doen en zijn doel halen.
Na een vergadering besluit Todd Hoffman een nieuwe lopende band voor $52.000 te kopen om de afvalgrond over de klif te deponeren, waardoor het niet meer met een bulldozer hoeft te worden weggeruimd.
Maar nu moet deze lopende band nog naar Todd’s goudclaim “McKinnon Creek” worden vervoerd over lastige zandwegen. Al snel komt het konvooi vast te zitten in de zachte grond.
Hunter Hoffman, Todd’s zoon, komt met een bulldozer de gestrande vrachtwagen tegemoet. Na een paar kleine vader-zoon discussies weet Hunter de vrachtwagen te bevrijden uit zijn benarde positie.
Echter bij aankomst op McKinnon Creek blijkt de lopende band een beetje scheef te zijn getrokken. Maar gelukkig weet Todd’s nieuwe monteur Juan dit snel op te lossen.
Na 3 dagen op volle kracht gedraaid te hebben doet team Hoffman een cleanup en vertelt Jack Hoffman ze bij het kampvuur omringt door hun gezinnen dat ze in deze drie dagen meer dan 140 ounce goud hebben gevonden.

Parker Schnabel

Parker Shnabel met opa John SchnabelParker Schnabel heeft na een maand op Scribner Creek nog geen korreltje goud gewonnen en tot overmaat van ramp is zijn groeve ook nog vol water gelopen.
Ook het verlies van zijn oude voorman Gene Cheeseman laat zijn sporen na, maar Parker ziet in zijn oude vriend Rick Ness de ideale opvolger van Gene.
Zijn eerste opdracht is meteen een grote uitdaging. Hij moet het omhoog gekomen water uit de “Berm Cut” groeve zien te krijgen.
Rick besluit een soort sloot om de groeve heen te graven. In theorie zou het water door de grond in deze nieuwe sloot moeten lopen en moet de groeve weer opdrogen.
Onder de weg die de zandauto’s gebruiken legt hij een pijp waardoor het water ook daaronder door kan vloeien. Dit plan slaagt en ze kunnen verder gaan met graven naar de goudrijke grond.
Wanneer ze een gedeelte van de groeve hebben afgegraven tot de goudhoudende grond besluit voorman Rick een test van 1.000 yards te doen om erachter te komen of het de moeite waard is om de hele groeve af te graven of niet.
Deze test levert eigenlijk te weinig goud op, maar Parker besluit op advies van zijn bezoekende opa John Schnabel┬átoch ook de rest van de groeve te graven in de hoop dat er verderop meer goud zit. Zoals opa Schnabel zei: “Wie niet waagt, wie niet wint.”

Tony Beets

Goud dredge van Tony BeetsDe 75-jaar oude goud dredge van Tony Beets draait op volle toeren. Tony heeft de laatste bestuurder van de dredge in de jaren ’80 aangenomen om hem te besturen, maar deze gaat een tijdje naar huis op familiebezoek daarom moet hij Jerry Rhodes inwerken.
Jerry is een van de ingenieurs die afgelopen jaar de dredge hebben afgebroken en herbouwd, maar al snel stapelen de fouten zich op.
Al snel raakt een elektrische motor overhit, ze komen erachter dat de koelventilator niet snel genoeg draait om het geheel te kunnen koelen.
Voorman Gene Cheeseman bestelt een nieuwe kleinere ventilator die sneller draait, waardoor er meer koele lucht de motor in wordt gedreven.
Dit blijkt de goede oplossing te zijn en Tony Beets kan weer goud gaan winnen met zijn goud dredge.