Moving the Monster

Moving the Monster

Todd Hoffman

Todd Hoffman verplaatst Monster RedTodd Hoffman is met zijn team bezig hun “super cut” groeve aan het afgraven om bij de goudrijke grond te komen.
Ze wisten dat de dag ging komen dat ze hun mega goud wasinstallatie moesten verplaatsen en die dag is nu daadwerkelijk aangebroken. Om minder brandstof te gebruiken moet Monster Red dichter bij de groeve komen te staan.
Om de goud wasinstallatie goed te kunnen verplaatsen en weer in elkaar te krijgen roepen ze de hulp in van de goudgoeroe van de Klondike Freddy Dodge.
Echter de weg naar de super cut is te smal om Monster Red over te kunnen vervoeren, daarom moet nieuwkomer Brandon de weg breder maken in een bulldozer. Maar wanneer hij verkeerd stuurt komt hij met de bulldozer bijna op zijn zij in een waterpoel. Dave Turin stapt in een graafmachine om de bulldozer boven water te houden en te bevrijden.
Hierna gaat “Dozer” Dave meteen terug naar het verplaatsen van de wasinstallatie, ze proberen met hun grootste graafmachine Moster Red naar zijn nieuwe locatie te trekken, terwijl Todd Hoffman aan de andere kant met een graafmachine het gevaar een zetje in de goede richting geeft.
Na een geslaagde verhuizing komt de goud wasinstallatie weer tot leven en is team Hoffman klaar om hun gigantische doelstelling van 2.700 troy ounce goud binnen te halen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel met EmilyParker Schnabel is terug in de “Berm Cut” waar ze afgelopen seizoen ook bezig waren, maar ze hebben nog een lange weg te gaan omdat ze nog meters waardeloze grond moeten verwijderen voordat ze de goudrijke grond hebben bereikt.
Hierdoor lopen ze dus ver achter omdat ze normaal rond deze tijd al lang goudrijke grond door hun goud wasinstallatie “Big Red” spoelden.
Rick Ness en Parker zetten hun nieuwe teamlid Emily in de grootste graafmachine op de goudclaim. Na een moeizaam begin en een paar tips van Rick leert Emily snel deze grote machine goed te besturen.
Het lijkt Emily allemaal goed af te gaan tot ze een hevige paniekaanval krijgt. Als Rick merkt dat ze ook begint te hyperventileren haalt hij haar uit de graafmachine en de aanwezige arts op Scribner Creek brengt haar naar het ziekenhuis.
Wanneer Emily na behandeling in het ziekenhuis tot rust is gekomen vertelt ze Parker Schnabel dat ze niet meer op de goudclaim komt werken uit angst voor weer een paniekaanval.

Tony Beets

Tony Beets goud dredgeTony Beets arriveert bij zijn 75-jaar oude goud dredge die hem vorig seizoen 1 miljoen dollar heeft gekost. Tony maakt zich ernstige zorgen of de dredge wel degelijk veel goud vangt en besluit hem uit te zetten en te kijken wat er in de sluiceboxen ligt.
In eerste instantie zien ze geen goud liggen, maar Tony doet een test met een goudpan en dan komen ze erachter dat ze heel veel fijn goud vangen en wanneer je zelfs de kleinste korreltjes vangt dan wordt er maar heel weinig weggespoeld.
Wanneer de goud dredge weer draait ontdekt ingenieur mike een probleem aan de gietijzeren emmers. Eén van de pinnen die de emmers op hun plek moet houden hangt los, hierdoor moeten ze de dredge weer uitzetten en deze terug slaan in zijn positie. Voorman Gene Cheeseman is niet blij met deze oponthoud en slaat de pin met brute kracht terug.
Wanneer de goud dredge het grondgesteente bereikt komt er een nieuw probleem om de hoek kijken. Grote rotsblokken komen met de emmers mee omhoog en ze moeten goed opletten dat deze niet in de goud wasinstallatie terecht komen, want die kan dan volledig vernield worden.
Na een week gedraaid te hebben doet de familie Beets een cleanup en komen ze erachter dat de goud dredge
gevangen heeft.