Gold Ship

Gold Ship

Deze tweede aflevering het zesde seizoen van Gold Rush staat bijna geheel in het teken van de 75-jaar oude goud dredge die voor het eerst in 30 jaar weer goud moet gaan produceren voor de legendarische Nederlandse goudzoeker Tony Beets.

Tony Beets

Gene Cheeseman op de goud dredgeAfgelopen seizoen heeft Tony Beets $1.000.000 uitgegeven voor een goud dredge die in 1938 is gemaakt. Na 5 loodzware maanden van uit elkaar halen, verhuizen naar zijn goudclaim Eureka Creek hebben ze de baggeraar onderdeel voor onderdeel weer in elkaar gezet en kwam het monster weer tot leven.
Wanneer Tony Beets arriveert bij zijn dredge ziet hij tot zijn verbazing dat de dredge nog steeds niet in het water ligt en goud produceert.
Hij spreekt zijn ingenieurs Mike en Jerry hierop aan en zij zeggen dat er nog wat kleine dingen moeten gebeuren voordat de machine operationeel is.
Tony denkt hier echter anders over en geeft opdracht om de goud dredge te water te laten en alles wat er nog aan moet gebeuren te doen terwijl de machine goud vangt.
Tony graaft de dam weg die is gemaakt om het water uit de groeve te houden waardoor de groeve snel volloopt met water. Zijn zoon Kevin kan ternauwernood zijn auto nog verplaatsen voordat deze vol zal lopen met water.

Gene Cheeseman

Hierna introduceert Tony Gene Cheeseman die de dredge moet gaan besturen, maar niet iedereen is hier blij mee. Tony’s ingenieurs vinden dat Gene in een gespreid bedje terechtkomt en dat hun al het werk al hebben gedaan toen ze de dredge restaureerden en dat Gene alleen maar van hun werk komt profiteren.
Gene trekt de goud dredge met een bulldozer naar een goede plek om te beginnen met goud te winnen. Maar de baggeraar komt op een zandbank terecht waarna Gene Cheeseman besluit om met de emmers van de dredge te proberen weer op de goede plek terecht te komen.

Minnie’s geldautomaat

Minnie Beets doopt de goud dredgeWanneer de dredge op de juiste plek is beland komt Tony’s vrouw Minnie aan boord en doopt hem tot “Minnie’s geldautomaat” en gooit een fles champagne stuk tegen de zijkant.
Hierna kan het echt beginnen en laten ze de baggeraar meteen goudrijke grond kauwen en door de goud wasinstallatie aan boord spoelen.
Dit verloopt zonder problemen tot de lopende band met gietijzeren emmers van zijn plaats schuift. Maar met Gene’s jarenlange ervaring in het repareren van rupsbanden van graafmachines gebruikt hij dezelfde methode om ook de emmers weer op hun plek te krijgen.
Met een bulldozer duwt hij heel voorzichtig de ijzeren emmers weer op hun plek en wordt de dredge meteen weer aan het werk gezet.

Todd Hoffman

Todd Hoffman brengt samen met zijn zoon Hunter een bezoekje aan Eureka Creek en is sceptisch over de manier waarom Tony Beets te werk gaat. Hij gelooft niet dat deze goud dredge nog veel goud kan vinden en vind het een toeristische attractie.
Tony vertelt Todd echter dat hij voor het besturen van de dredge slechts 5 personen nodig heeft en “maar” 40 liter brandstof per uur verbrand. Hierdoor hoeft de goudproductie niet zo hoog te liggen als op Todd’s “supercut” groeve waar per uur het tienvoudige aan brandstof wordt verbrand.
Na 2 dagen gegraven te hebben is het tijd om de vangst uit de sluiceboxen te wegen. Tony’s goud dredge blijkt in 20 uur 21 troy ounce goud te hebben gewonnen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel en John SchnabelParker Schnabel snelt naar Anchorage omdat zijn opa, de legendarische goudmijner John Schnabel, daar in het ziekenhuis is opgenomen met hartproblemen.
Wanneer Parker in het ziekenhuis aankomt wordt zijn opa al klaargemaakt om geopereerd te worden. De arts legt Parker uit dat zijn grootvader een pacemaker gaat krijgen omdat zijn hartritme veel te laag is, maar voor iemand van zijn leeftijd (95) is dit niet zonder risico.
John Schnabel wordt met succes geopereerd en na slechts 2 dagen mag hij het ziekenhuis verlaten en is hij gigantisch nieuwsgierig naar Parkers goudmijnseizoen.