Blood, Sweat and Gold

Blood, Sweat and Gold

Todd Hoffman

Gold Rush S06E01 Todd, Jack en Hunter HoffmanTodd Hoffman is dit seizoen samen met zijn vader Jack en zoon Hunter eerder dan ooit afgereisd naar de Klondike. Ook dit jaar gaan ze weer goud winnen op hun goudclaim genaamd McKinnon Creek. Hier zijn Dave Turin en Andy Spinks al een groeve aan het afgraven en de waardeloze grond te verwijderen.
Tijdens een ontmoeting met claimeigenaar Peter Tallman belooft Todd zijn totaal van vorig jaar dit seizoen te verdubbelen en dus 2.700 troy ounce goud te winnen. In ruil hiervoor geeft Peter toestemming aan Jack en Hunter om een goudclaim langs de Eldorado River, de rijkste gedocumenteerde rivier in de Yukon, te onderzoeken op goud en mogelijk te gaan ontginnen.
Tallman laat een stuk rots van het grondgesteente zien waar een brokje goud gewoon uitsteekt en vertelt dat op een steenworp afstand van waar hun vergaderen de grootste goud nugget van de Klondike is gevonden.
Als Todd Hoffman op McKinnon Creek aankomt maakt hij meteen zijn ambitieuze doelstelling bekend aan zijn partner Dave Turin. Dave verklaart Todd voor gek en denkt niet dat zoveel goud haalbaar is.
Maar om toch een kans te houden moeten ze een groeve openen die veel groter is dan ze aanvankelijk van plan waren. Ze openen nu een mega groeve ter grootte van 12 voetbalvelden.
Hoewel ze de groeve nog dieper moeten afgraven vind Andy grote brokken kwarts en waar kwarts is is meestal ook goud, meteen roept hij Todd en Dave naar de groeve en testen ze de grond meteen met een goudpan en inderdaad op deze diepte zit al goud in de grond. Dave wil deze bovenste laag al door de goud wasinstallatie “Monster Red” voeren.
Todd is het hier niet mee eens omdat hij denkt dat deze bovenste laag niet genoeg goud bevat om het rendabel te kunnen wassen. Ze komen overeen om deze grond 1 dag door de wasinstallatie te halen en Dave blijkt gelijk te hebben, uit deze toplaag hebben ze in 1 dag al 29 ounce goud gehaald.

Parker Schnabel

Gold Rush S06E01 Parker Schnabel, Tony en Minnie BeetsWanneer het goudmijnseizoen voor Parker Schnabel ook weer bijna aanbreekt heeft hij nog helemaal niks, het grootste deel van zijn crew heeft hem verlaten en ook heeft hij nog geen goudclaim.
Ook zijn voorman Gene Cheeseman heeft al aangekondigd om niet weer voor Parker te komen werken. Toch gaat Parker naar hem toe om hem wellicht nog te kunnen overtuigen. Gene is aan het werk op een scheepswerf die alleen per boot te bereiken is. Maar Gene keert echt niet terug, ook al zegt Parker dat hij geleerd heeft van afgelopen seizoenen en het heel anders aan wil gaan pakken.
Aan het einde van het afgelopen seizoen was Parker van plan om zelf een goudclaim te kopen, daarom heeft hij zijn leasecontract met Tony Beets opgezegd. Maar nu het seizoen dichterbij komt en hij geen ervaren crew heeft begint hij te twijfelen of dat zijn beste optie is.
Daarom roept hij zijn ouders en opa John Schnabel bij elkaar op de Big Nugget goudmijn om advies in te winnen. Gezamelijk besluiten ze dat het beste is als Parker toch nog een seizoen de Scribner Creek goudclaim van Tony Beets least, omdat het niet verstanding is om met een onervaren groep mijnwerkers een eigen goudclaim te kopen.
Met lood in zijn schoenen belt hij een verbaasde Tony Beets, met wie hij aan het einde van het vorige seizoen niks meer mee te maken wilde hebben, om Scribner Creek weer te bemachtigen. Tony Beets stemt toe, omdat Parker wel een goede mijnwerker is en veel geld voor hem verdiend heeft.
Als Parker echter al op Scribner Creek met een bijna volledig nieuw team, alleen oude vriend Rick Ness is teruggekeerd, aan de slag is krijgt hij het contract van Tony Beets opgestuurd. Hierin heeft Tony een nieuwe clausule opgenomen waarin Parker zo lang het contract loopt op geen enkele andere goudmijn mag werken, zelfs niet op de Big Nugget goudmijn van zijn familie.
Parker Schnabel gaat hiermee niet akkoord, waarop Tony Beets Parker sommeert om de goudclaim met onmiddelijke ingang te verlaten.
Ondertussen is Tony Beets in gesprek met Gene Cheeseman om zijn goud dredge te gaan besturen, maar Tony kan Gene niet vastleggen omdat Gene nog een concurrentiebeding in zijn contract met Parker heeft staan.
Hierdoor keren de kansen ineens, omdat Tony Beets Parker nodig heeft om Gene Cheeseman te “laten gaan” is Parker Schnabel in een positie terecht gekomen waarin hij eisen kan stellen.
Gene mag voor Tony komen werken als Parker een andere nooit eerder aangeraakte goudclaim van Tony Beets mag leasen, Tony Beets gaat hiermee akkoord.

Tony Beets

Gold Rush S06E01 Tony Beets met een hand vol goudTony Beets neemt zijn vrouw Minnie mee in een helikopter om een andere goud dredge te bekijken. Minnie is echter sceptisch en wil eerst de dredge die ze vorig seizoen hebben gerestaureerd goud zien winnen voordat ze nog één kopen.
Maar Tony is overtuigd van de kracht van een dredge en wil uiteindelijk een hele vloot dredges aan het werk zien omdat dit volgens hem nog steeds de goedkoopste manier van goudmijnen is en ook nog eens de schoonste manier.
Wanneer Tony Beets zijn 75-jaar oude goud dredge aan het werk wil zetten legt zijn vrouw Minnie het werk meteen stil. Omdat ze de dredge alleen nog maar in het donker heeft gezien heeft ze niet gezien hoe onveilig deze in werkelijkheid is.
Ze geeft Tony opdracht om een aantal veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het monteren van hekken langs de randen zodat er niemand af kan vallen.
Ondertussen is op zijn eigen Paradise Hill goudclaim zijn zoon Kevin en dochter Monica met een cleanup bezig en blijkt dat ze al 200 ounce goud hebben gevonden.