Mammoth Channel

Mammoth Channel

Todd Hoffman

Mammoet slagtand uit de Super CutTodd Hoffman’s seizoen draait op volle toeren alles draait op volle toeren. Todd besluit er een week tussenuit te gaan met zijn zoon Hudson, omdat hij het gevoel heeft dat ze uit elkaar groeien, daarom besluit hij om samen een week op avontuur te gaan.
Andy Spinks ontdekt een grote modderlaag in de grond in de “Super Cut”. Wanneer deze laag niet verwijderd wordt kan een groot gedeelte van hun groeve in een grote modderpoel veranderen.
Ze besluiten hun goud wasinstallatie Monster Red een dag uit te schakelen en iedereen mee te laten helpen om dit drijfzand weg te graven en af te voeren.
Dit is tegen de orders van Todd Hoffman in die Monster Red elke dag goud wil laten winnen.
Dan ziet Andy vanuit zijn graafmachine iets bijzonders en roept Dave Turin er meteen bij. Ze onthullen een eeuwenoude slagtand van een mammoet in deze modderlaag. Dave heeft van vroegere goudzoekers gehoord dat wanneer je een mammoet slagtand vind, je ook veel goud zult vinden.
Wanneer Andy eindelijk de gravellaag onder de modder bereikt wordt de wasinstallatie meteen weer opgestart en kunnen de Hoffmans meteen weer verder gaan met goud winnen.
Als Todd terugkeert van het uitstapje met zijn zoon is hij niet blij als hij van Dave hoort dat Monster Red een dag heeft stilgestaan, maar Dave vertelt hem dat dit de enige manier was om het probleem op te lossen.
Maar wanneer ze de matten uit de sluiceboxen van de goud wasinstallatie wassen blijken ze “slechts” 121 troy ounce goud te hebben gevonden, waar ze om hun doelstelling van 2.000 ounce minstens 200 per week moeten halen.

Parker Schnabel

Parker Schnabel en Tony Beets wegen goudParker Schnabel krijgt een bezoekje van claimeigenaar Tony Beets om zijn groeve te inspecteren. Parker’s voorman Rick Ness heeft net alle toegangswegen naar de oude groeve “Treasure Island” verwijdert als Parker nog een groot onaangeraakt stuk grond ontdekt waar nog goud in zit.
Parker geeft Rick opdracht om dit stuk grond toch nog weg te halen en te verwerken. Ook graven ze nog een meter dieper om alles tot aan het grondgesteente naar de wasinstallatie te brengen.
Wanneer ze een groot stuk permafrost (bevroren grond die nooit ontdooit) tegenkomen roept Parker zijn monteur Mitch erbij om met de bulldozer deze bevroren grond te strippen.
Voor het eerst na hun onenigheid in het begin van het seizoen wegen Parker Schnabel en Tony Beets, eigenaar van de Scribner Creek goudclaim, samen het gewonnen goud.
Ze blijken uiteindelijk 283 troy ounce goud te hebben gewonnen uit een groeve waarvan ze in eerste instantie dachten dat die uitgemijnd zou zijn. Tony’s deel is ruim 42 ounce.

Tony Beets

Tony Beets in gesprek met Jerry RhodesTony Beets organiseert een vergadering bij zijn 75-jaar oude goud dredge en geeft aan dat de dredge 24 uur per dag moet draaien om zijn geld eruit te krijgen.
Zijn werknemers brengen een aantal problemen naar voren waarom de dredge niet ’s nachts kan werken, zoals niet genoeg licht op de dredge en een te onervaren team. Maar Tony wil hier niets van weten, want zijn besluit staat al vast.
Jason en Jerry draaien de eerste nachtdienst en vooral Jerry, die samen met Mike afgelopen seizoen de dredge uit elkaar gehaald hebben en weer in elkaar gezet, is hier niet blij mee.
Midden in de nacht dient het eerste probleem zich aan, 3 grote keien zijn in de wasinstallatie terecht gekomen en kunnen veel kapot maken. Wanneer deze keien de lopende band van het mijnafval verstoppen zetten ze de goud dredge uit. Uiteindelijk loopt het met een sisser af en blijft alles heel.
De tweede nachtdienst werken Mike en Jerry beide samen met voorman Gene Cheeseman. Als ze de dredge van richting willen veranderen loopt de lopende band met emmers vast. Gene Cheeseman weet dit echter met een paar rake klappen met een voorhamer weer los te krijgen.
Mike en Jerry weigeren nog een nachtdienst van 12 uren te werken, omdat ze beweren dat Tony hun beloofd heeft dat ze 8-uurs diensten gingen draaien op de dredge.
Tony Beets en zijn vrouw Minnie roepen beide mannen op het matje en vertellen ze dat ze of door kunnen gaan en 12-uurs diensten werken, of ze kunnen vertrekken.
Hieruit trekken Mike en Jerry hun conclusies en vertrekken van de Eureka Creek goudclaim.