Gold Road

Gold Road

Todd Hoffman / Dave Turin

Jack Hoffman voedt Monster Red | Gold Road | Gold Rush seizoen 5 aflevering 13Dave Turin en Todd Hoffman komen erachter dat de goudrijke grond uit de “Higher Cut” eerder dan verwacht op is, daardoor moeten ze snel nieuwe grond vinden, wat niet bevroren is, maar wel met net zoveel goud.
Dave en Todd bekijken de plattegrond met testresultaten van “McKinnon Creek” nog een keer en besluiten testgaten te graven naast de weg die ze aangelegd hebben om bij de goud wasinstallatie te komen. Wanneer ze diep genoeg hebben gegraven test Dave Turin de grond met een goudpan en komt erachter dat ook dit gedeelte van de goudclaim veel goud bevat.
Nu moeten ze snel de “overburden”, de waardeloze laag grond waaronder de goudrijke grond zit, weggraven en de goudrijke grond naar de wasinstallatie vervoeren zodat Jack Hoffman door kan gaan met grond in “Monster Red” te dumpen.
Wanneer ze na een week produceren een cleanup doen zien ze meteen al veel goud in de sluiceboxen. Maar pas na het wegen weten ze dat ze op de goede weg zijn, ze hebben namelijk 132 troy ounce goud uit de grond gehaald deze week.

Parker Schnabel

Parker Schnabel neemt een testpan | Gold Road | Gold Rush seizoen 5 aflevering 13Parker Schnabel is al weken bezig de waardeloze laag van de goudrijke laag te halen in zijn afgraving “Fantasy Land”, waar hij vorig jaar het meeste goud vond. Maar wanneer ze bijna de “paydirt” bereiken komen ze erachter dat deze grond bevroren met permafrost.
Zo ver in het goudmijnseizoen ontdooit dit ook niet meer, dus moeten ze een ander stuk grond vinden, wat niet bevroren is, om daar te gaan graven. Samen met zijn voorman Gene Cheeseman besluit Parker zijn “Far Cut” uit te breiden.
Zodra ze het grondgesteente zien doet Parker een testpan, welke er veelbelovend uitziet. Precies op tijd zijn ze klaar met het afgraven van de “overburden” om zijn wasinstallatie “big Red” draaiende te kunnen houden.
Uit de cleanup komt naar voren dat Parker met zijn crew deze week bijna 127 troy ounce goud gewonnen heeft. Hoewel dit veel goud is, is het wel minder dan de week ervoor, daarom is Parker ook teleurgesteld.

Tony Beets

Tony Beets spreekt zijn crew toe | Gold Road | Gold Rush seizoen 5 aflevering 13Tony Beets legt een gigantische druk op zijn crew om zijn 75 jaar oude goud dredge weer tot leven te wekken. Hij wil in 2 dagen maar liefst 4 belangrijke onderdelen weer terugplaatsen op zijn dredge.
Als eerste installeert hij de gigantische versnellingsbak die de lopende band met stalen emmers aandrijft, daarna wil hij de tandwielen installeren die door de versnellingsbak worden aangedreven. Echter Tony komt erachter dat dit in omgekeerde volgorde had moeten gebeuren, omdat het tandwiel er niet meer tussen past.
Uiteindelijk moeten ze de versnellingsbak weer uit positie tillen om de tandwielen te monteren. Vervolgens monteren ze de “ladder”, het gigantische stalen onderdeel wat de lopende band moet ondersteunen.
Wanneer Tony Beets terug moet naar zijn goudmijn “Paradise Hill”, laat hij het werk aan de dredge op “Eureka Creek” in handen van ingenieurs Mike en Jerry en zijn zoon Kevin. Samen monteren ze de wanden die de ladder van de pontons scheidt.