Gold Hard Truth

Gold Hard Truth

Gold Hard Truth

Gold Hard Truth is een speciale aflevering van Gold Rush, waarin Todd Hoffman, Parker Schnabel en Tony Beets terugkijken op het zesde seizoen van de serie.
Door de niet eerder vertoonde beelden krijgen bepaalde verhaallijnen gedurende het seizoen toch een andere wending en misschien een andere “waarheid”.

Todd Hoffman

Todd Hoffman SingingVoor het seizoen in de Klondike van start ging waren Todd Hoffman, zijn vader Jack en zijn zoon Hunter al langs de legendarische Eldorado Creek goud aan het zoeken.
Wat de normale uitzendingen niet heeft gehaald is dat ze daar meerdere dagen zijn gebleven en goud hebben gezocht in de sneeuw.
Hoewel ze na twee dagen ploegen door bijna een meter sneeuw toch enkele goudschilfers vonden in de goudpan, hebben ze de grond rond Eldorado tijdens het reguliere seizoen nog een keer getest en toen vonden ze geen goud.
Wat de show ook niet heeft gehaald is dat Brandon, een door Parker Schnabel ontslagen werknemer, later in het seizoen van onschatbare waarde was voor team Hoffman.
Todd confronteert Parker met het feit dat hij Brandon heeft aangenomen, niet om personeel van Parker af te pakken maar gewoon omdat hij voor hem een goede werknemer kon zijn. Dit was voor Parker geen probleem, juist om het feit dat hij Brandon zelf ontslagen heeft.
Halverwege het seizoen nam Todd Hoffman een week vrij om tijd door te brengen met zijn zoon Hudson, maar wat niemand wist is dat hij tijdens zijn afwezigheid ook werkte aan een geheim project.
Hij had namelijk een studio afgehuurd om muziek op te nemen. Ja, ja Todd Hoffman als zanger, wat vonden de anderen van Gold Rush daarvan?
Parker wil geen commentaar geven, Minnie Beets vindt dat Todd best goed kan zingen, Dave Turin is vooral stomverbaasd en zijn vader Jack wil alleen loslaten dat Todd van zingen houdt.
Hoewel Todd met meer dan 3.000 troy ounce (85 kilo) goud een geweldig seizoen heeft gehad blijkt uit de cijfers van proefboringen op zijn goudclaim McKinnon Creek dat hij minstens 4.000 ounce (113 kilo) had moeten vinden.
Wat de reden is dat hun goud wasinstallatie Monster Red minder goud dan verwacht heeft gevangen hebben Todd Hoffman, Dave Turin en Freddy Dodge geen antwoord op.
Ondanks het beste seizoen uit zijn carrière gaat Todd toch de Klondike verlaten en volgend seizoen opnieuw beginnen in Oregon en hoopt hij grote goud nuggets te vinden.

Parker Schnabel

Parker Schnabel Gold Hard TruthAls Parker Schnabel aan het begin van het seizoen Brandon Unsworth aanneemt, begint hij vol overgave aan zijn eerste klus op een goudmijn.
Echter Parker contracteert hem als kraanmachinist, maar komt er al snel achter dat Brandon niet de kwaliteiten heeft om een graafmachine te besturen.
Parker heeft geen tijd om alles uit te leggen en daarom ontslaat hij Brandon na slechts vijf dagen op Scribner Creek. Zoals u hierboven al kon lezen werd Brandon snel door Todd Hoffman aangenomen.
Over het feit dat Brandon zo snel overstapte naar team Hoffman doet Parker niet moeilijk omdat hij vindt dat Brandon’s mentaliteit toch veel beter tot zijn recht komt bij Todd.
Toen Parker de gigantische Supercut groeve van Todd Hoffman zag besefte hij dat ook hij een gigantische groeve nodig had om dit seizoen zijn doel te halen.
Dit werd de Boundary Cut, alleen het afgraven van de waardeloze toplaag van deze groeve kostte Parker al een half miljoen dollar.
Hiermee nam Parker een hele grote gok, omdat hij geen proefboringen had van dat stuk grond en ook toen hij het testte met een goudpan zag hij maar weinig goud verschijnen.
Toch besloot Parker Schnabel de gok te nemen en de grond uit de groeve door Big Red en later GoldZilla te spoelen en niet zonder resultaat, want na zijn eerste goudweging had hij zijn investering alweer bijna terugverdiend.
Parker begon dit seizoen zonder echte doelstelling wat betreft hoeveelheid goud, hij wilde dit seizoen in eerste instantie gewoon lol hebben in zijn werk.
Getuige hiervan was dat hij sneeuwscooters ombouwde tot waterscooters en over het water racede. Echter wat in het reguliere seizoen niet uitgezonden is, is dat zijn monteur Carl Rosk een been brak tijdens zijn ritje over het water.
Juist toen monteur Carl uitgeschakeld was moest ook voorman Rick Ness de goudmijn tijdelijk verlaten om zijn zieke moeder te bezoeken.
Carl regelde zelf een vervanger voor zijn afwezigheid, namelijk Derek Antoniuk, hoewel Parker het vanaf het eerste begin goed met Derek kon vinden bleek dit niet voor de andere leden van zijn team op te gaan.
Parker’s andere werknemers en in het bijzonder monteurs Carl en Mitch vinden dat Parker altijd de kant van Derek kiest en dit leidt tot het vertrek van Carl en ook Mitch had bijna het kamp verlaten.
Wanneer Rick terug komt van zijn bezoek aan huis heeft hij alle verhalen gehoord en wil hij niet werken met Derek en ook Rick had Scribner Creek bijna verlaten.
Uiteindelijk heeft Parker Schnabel zijn grote concurrent Todd Hoffman verslagen, maar zullen zijn werknemers ook volgend jaar weer voor hem werken?
Voor seizoen 7 van Gold Rush is Parker weer op zoek naar een eigen goudclaim en hij verklapt dat hij een stuk dichterbij het kopen van zijn eigen grond is dan afgelopen jaar.

Tony Beets

Tony Beets Gold Hard TruthTony Beets heeft in het vijfde seizoen van Gold Rush zijn 75-jaar oude goud dredge helemaal gedemonteerd, vervoerd en later weer opgebouwd op Eureka Creek.
Toen afgelopen seizoen van start ging had niemand in zijn gehele team ervaring met het besturen van een baggermachine, dus moesten ze alles zelf nog uitvinden.
Tony huurde Gene Cheeseman in om leiding te geven op de dredge, dit viel vooral in verkeerde aarde bij Mike en Jerry die de dredge vorig seizoen weer tot leven hebben laten komen.
Hoewel Tony dit seizoen meer goud had willen winnen met zijn goud dredge heeft hij toch een tweede dredge gekocht die Gene volgend seizoen uit elkaar moet halen, verplaatsen en uiteindelijk weer moet monteren.
Maar deze baggermachine ligt nog veel meer afgelegen dan zijn vorige dredge, hierdoor zal Tony hem moeten vervoeren over de Yukon River.
Om dit tot een succes te brengen heeft Tony een sleepboot gekocht die de machtige Yukon River moet trotseren, maar dit zal vast gepaard gaan met de nodige moeilijkheden en tegenslagen.
Ook heeft hij een oude militaire off-road truck gekocht om de goud dredge over de kronkelige, heuvelachtige zandpaden van de Klondike te vervoeren naar zijn nieuwe thuis.

Mike, Jerry en Melody?

Mike, Jerry, Melody Gold RushMike Krisher en Jerry Rhodes kregen het idee dat ze op de nachtdienst werden gezet door Gene en dat dit een samenzwering was van Gene en Tony om van hun af te komen.
Ze beweren dat Tony hen heeft beloofd dat ze diensten van 8 uren moesten werken, maar vanaf toen ineens diensten van 12 uren moesten draaien.
Tony en Minnie Beets ontkennen dit en zeggen dat ze dit nooit beloofd hebben en dat er op geen enkele goudmijn wordt gewerkt met 8-urige werkdagen.
Maar nu komt pas de ware reden van hun vertrek aan het licht, want Tony Beets had het tweetal 10% van het goud beloofd wat de goud dredge dit seizoen binnen zou halen.
Tony vond echter niet dat ze recht hierop hadden omdat ze niet de juiste instelling hebben getoond en niet hard genoeg gewerkt hebben.
Hoewel Tony de afspraak niet ontkent doet zijn vrouw Minnie dit wel en zegt heel stellig dat ze Mike en Jerry nooit 10% van de opbrengst hebben beloofd.
Na drie ongelukkige maanden voor Tony Beets te hebben gewerkt vertrekken Mike en Jerry uit de Klondike naar Arizona waar Jerry Rhodes een eigen ondergrondse goudmijn heeft.
Op deze ondergrondse goudmijn, die al 60 jaar in zijn familie is, is de dagelijkse gang van zaken veel gemoedelijker.
Ze volgen hier een goudader diep in het gesteente, dit gesteente wordt er vervolgens uitgehakt en door een vermaler gevoerd.
Hierna wordt het vermalen gesteente gewassen en het zwaardere goud eruit gefilterd. Per dag verwerken ze hier ongeveer 4 tot 5 ton erts.
Het toeval wil dat Melody Tallis, die eerder te zien was in Gold Rush toen ze voor “Dakota” Fred Hurt werkte, vlakbij Jerry’s mijn woont.
Melody had ongeveer 400 kilo goudrijke grond die ze nog moest verwerken en nam contact op Met Jerry Rhodes om het goud eruit te filteren.
Maar wat ze niet had verwacht was dat Jerry Melody op een date vroeg voor haar verjaardag en sinds die tijd zijn ze een stelletje, waar ze nu met zijn drieën in alle rust goud winnen.