Gold Divers Under the Ice

Gold Divers Under the Ice

Gold Divers Under the Ice logoGold Divers Under the Ice is een spin-off van de populaire TV show Bering Sea Gold van Discovery Channel en wordt daarom ook wel Bering Sea Gold: Under the Ice genoemd.
Wanneer de zomermaanden van goud winnen op hun drijvende dredges afgelopen is en koning winter met harde hand heeft toegeslagen in het stadje Nome in Alaska beproeven de goudzoekers hun geluk op het ijs, of beter gezegd onder het ijs.
Vaste kijkers van de zomerafleveringen van Bering Sea Gold zullen de goudzoekers van Gold Divers Under the Ice meteen herkennen, zo zijn Steve en Shawn Pomrenke, Zeke Tenhoff, Emily Riedel en Vernon Adkison ook te volgens tijdens hun winterse avonturen.

Gold Divers Under the Ice

Om het goud op de bodem van de Beringzee te kunnen bereiken moeten de teams in de wintermaanden een gat in het ijs, wat meer dan een meter dik kan zijn, zagen en met hun duikuitrusting door het wak duiken in het ijskoude water.
Op de bodem van de Beringzee probeert de duiker zoveel mogelijk goudrijke grond op te zuigen, waar vervolgens het goud aan de oppervlakte wordt gescheiden van de waardeloze stenen en modder.
Boven het wak slaan de goudzoekers hun kamp op en wordt het opgezogen materiaal door een goud wasinstallatie gespoeld.
Zoals het een goede TV serie betaamt hebben ook de goud dredges die de teams gebruiken in de wintermaanden een naam meegekregen.
Zo zijn Steve en Shawn Pomrenke te zien op de “Shamrock”, Zeke Tenhoff en Emily Riedel zoeken hun goud bij elkaar op “The Clark” en Vernon Adkinson probeert rijk te worden met zijn “Wild Ranger”.

Steve PomrenkeSteve Pomrenke

Steve Pomrenke is de vader van Shawn Pomrenke en ondanks dat ze een onconventionele vader-zoon relatie hebben blijkt het wel te werken
Zowel in de zomermaanden op hun dredge “The Christine Rose” als in de wintermaanden met de “Shamrock” halen ze veel goud binnen.

Zeke Tenhoff

Ezekial ‘Zeke’ Tenhoff wint zijn goud op “The Clark” waar hij geassisteerd wordt door Emily Riedel en haar vader Steve Riedel.
Zeke’s opvliegende karakter heeft hem in de loop der jaren in veel moeilijkheden gebracht, maar gelukkig was Emily Riedel er vaak om heb te redden uit deze benauwde situaties.

Emily Riedel

Emily RiedelEmily Riedel is een jeugdvriend van Zeke Tenhoff en zoekt in de zomermaanden naar goud op de bodem van de Beringzee met haar eigen baggermachine “The Eroica”.
Emily heeft een aantal keren geprobeerd zelf te duiken en het goud op te zuigen, maar door meerdere angstaanvallen blijft ze sindsdien altijd boven water om de duiker naar de juiste positie te begeleiden.
Vernon Adkinson heeft al zijn spaargeld in zijn dredge “The Wild Ranger” gestoken en heeft na een aantal teleurstellende seizoenen de smaak te pakken gekregen.

Nome

Toen in 1899 de dichtbij Nome goud werd gevonden verkasten veel goudzoekers richting Nome, mede doordat de goudkoorts in de Klondike over zijn hoogtepunt heen was en het makkelijk te winnen goud daar op raakte.
Het goud van Nome is in de Beringzee afgezet door een vroegere gletsjer die dit deel van de zee bedekte, de gletsjer is inmiddels gesmolten en daardoor is het goud nu toegankelijk geworden voor de teams van Gold Divers Under the Ice.
Er werd later zelfs een spoorlijn naar Nome aangelegd. (bron: Wikipedia)