Gold Blooded

Gold Blooded

Todd Hoffman / Dave Turin

Monster Red, Todd Hoffman en Dave Turin's nieuwe gigantische goud wasinstallatie | Gold Blooded | Gold Rush seizoen 5 aflevering 8De Hoffman/Turin crew begint met het monteren van hun kolossale goud wasinstallatie “Monster Red”.
Wanneer Monster Red na 4 dagen met behulp van Freddy Dodge compleet gemonteerd is, is het één van de grootste wasinstallaties van de Klondike, Monster Red kan meer dan 3 keer zoveel goudrijke grond verwerken als hun oude wasinstallatie “Little Red”.
Door een klein foutje van Freddy Dodge loopt de lopende band met afvalgrond meteen vast, maar wanneer dit is verholpen zien ze al na slechts enkele minuten goud in de sluiceboxen.
Na een dag waarop alles goed lijkt te lopen krijgt Todd Hoffman een telefoontje met het nieuws dat James Harness, monteur van de Hoffman crew in hun eerste seizoen, is overleden. Het team haalt herinneringen aan hem op terwijl ze rond een kampvuur zitten.
 
In memory of James Harness 1956 - 2014 | Gold Blooded | Gold Rush seizoen 5 aflevering 8

Parker Schnabel

191,25 Troy ounce goud, Parker Schnabel's grootste cleanup van het seizoen | Gold Blooded | Gold Rush seizoen 5 aflevering 8Na Parker Schnabel’s beste cleanup van het seizoen mijnen ze nog een paar dagen door in hun “Swamp Cut”, maar wanneer ze de sluiceboxen bekijken lijkt er niet veel goud in te zitten.
Hoewel voorman Gene Cheeseman het niet eens is met de beslissing verhuizen ze hun wasinstallatie toch 1,5 kilometer naar de “Far cut” zet Parker het plan toch door. Hij wil deze verhuizing binnen 12 uur doen, wanneer Chris Doumit met zijn nachtdienst begint.
Uiteindelijk duurt het 14 uur, vooral omdat Parker de dumpplaats voor de tailings (de afvalgrond die de wasinstallatie afscheidt) nog niet klaar had.
Na 6 dagen graven in de Far Cut doen ze een cleanup, meteen in de sluice lijkt het al een goede cleanup te worden. Maar wanneer Tony Beets langs komt om zijn deel van het goud te wegen blijkt het met ruim 191 troy ounce goud de beste weging van het seizoen te zijn.

Tony Beets

Tony Beets tilt de trommel uit zijn 75 jaar oude goud dredge | Gold Blooded | Gold Rush seizoen 5 aflevering 8Tony Beets probeert de trommel uit zijn 75 jaar oude goud dredge te tillen. Met ingenieur Jerry op de kraan blijft de grote centrifugetrommel haken achter een bevestigingspunt.
Maar nadat Jerry dit heeft weggesneden met een snijbrander tillen ze de trommel er zonder verdere problemen uit. Hierna stalen emmers die het grond moeten opscheppen aan de beurt, deze kunnen niet in zijn geheel op een vrachtwagen geladen worden.
Hiervoor moeten ze de stalen pin die de bakken aan elkaar verbind eruit halen, maar na 30 jaar stil te hebben gestaan zijn deze vastgeroest. Dit is een paar klappen met een voorhamer snel opgelost, waarna Tony’s dochter Monica Beets de bakken met een bulldozer kan wegslepen om ze op een vrachtwagen te laden.
 
Monica Beets op een bulldozer