Geen bewijs voor vinden nazi-goudtrein

Geen bewijs voor vinden nazi-goudtrein

Piotr Koper met een radarafbeeldingEr is geen bewijs gevonden dat er een nazi-goudtrein, die goud en edelstenen vervoerde, in Polen begraven ligt zeggen experts.
De onderzoekers presenteerden vandaag hun bevindingen over de vermeende vondst nabij de Poolse stad Wałbrzych en zeiden dat er misschien een tunnel onder de grond was, maar zeker geen trein.
Maar één van de mannen die claimden de goudtrein gevonden te hebben gelooft nog steeds dat deze trein zich daar diep onder de grond bevindt.

Nazi-trein volgeladen met goud

Deze vermeende trein volgeladen met goud zou verstopt zijn onder de grond in de omgeving van Wrocław toen het Rode Leger in 1945 oprukte.

De nazi’s hadden meerdere tunnels met een lengte van tientallen kilometers gemaakt in de omgeving van Wałbrzych in de Tweede Wereldoorlog.
In augustus zei de Poolse minister van cultuur, Piotr Zuchowski, nog dat de radarbeelden hem voor 99% hadden overtuigd dat er een Duitse militaire trein onder de grond lag begraven.
Volgens hem waren op de afbeeldingen het afweergeschut van de trein duidelijk te zien.
Nu haalt professor Janusz Madej van de Academy of Mining in Krakau dit echter, na een geologisch onderzoek waarin hij geen bewijs van een aanwezige trein kon vinden, onderuit.

Misschien een tunnel, zeker geen trein

Tijdens een persconferentie in Wałbrzych zei hij: “Er is misschien een tunnel, maar er is zeker geen trein.”
Volgens de overlevering vervoerde een gepantserde trein goud, edelstenen en wapens uit het tegenwoordige Wrocław toen de Sovjets oprukten tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog.
Volgens de geruchten verdween deze goudtrein vlakbij Slot Fürstenstein op 3 kilometer van Wałbrzych.
Eerder dit jaar maakten Piotr Koper uit Polen en Andreas Richter uit Duitsland bekend dat ze de locatie van deze vermeende nazi-goudtrein hadden gevonden.
Via hun advocaten hebben ze 10 procent van de opbrengst geëist, mocht er iets van waarde worden gevonden.
Op de persconferentie trok Koper de onderzoeksmethoden in twijfel en zei hij dat hij nog steeds gelooft dat de goudtrein daar is.
Koper en Richter hebben de informatie over de trein naar vermeend verkregen van iemand die op zijn sterfbed claimt destijds geholpen te hebben om de trein te verstoppen.

Krijgsgevangenen groeven vele tunnels

Tussen 1943 en 1945 dwongen de nazi’s krijgsgevangenen tunnels van meer dan 9 kilometer lang te graven in de omgeving van Wałbrzych die waarschijnlijk als fabrieken dienst deden.
Een aantal van deze tunnels zijn nu toeristische attracties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.