Frozen Gold

Frozen Gold

Todd Hoffman / Dave Turin

Bevroren sluiceboxen van Monster Red | Frozen Gold | Gold Rush seizoen 5 aflevering 17Wanneer Dave Turin in de ochtend op de claim bij hun wasinstallatie “Monster Red” aankomt ziet hij dat de koude nacht de sluiceboxen heeft bevroren. Dit hadden ze nog niet verwacht en kost een halve dag om ze te ontdooien. Om verdere bevriezing te voorkomen bouwen ze een soort tent met heaters erin om die ’s nachts rond de sluisbakken op te zetten.
Bovendien om hun goud wasinstallatie te kunnen blijven voeden hebben ze snel meer goudrijke grond nodig. Dave doet een paar tests met zijn goudpan in het zuidelijke stuk van de “Higher Cut” en vind één van de beste goudpannen die hij ooit heeft gezien.
Maar wanneer de rupsen van een van de graafmachines op “McKinnon Creek” het begeeft is Todd Hoffman gedwongen om zijn wasinstallatie stop te zetten. Andy Spinks geeft echter niet op, hij schuift met een bulldozer goudrijke grond naar de graafmachine waar hij de grond met de nog wel werkende schep in de zandtrucks laadt.
Aan het einde van de week hebben ze uit eindelijk 122 troy ounce goud uit de grond gehaald. Het totaal van team Hoffman/Turin staat nu op 936 ounce, slechts 64 ounce verwijdert van hun 1.000 ounce doel voor dit seizoen.
 
Jack Hoffman showt het gewonnen goud | Frozen Gold | Gold Rush seizoen 5 aflevering 17

Parker Schnabel

Parker Schnabel in de sneeuw | Frozen Gold | Gold Rush seizoen 5 aflevering 17Voor Parker Schnabel is het geen makkelijke week. Greg Remsburg verwijdert de “overburden” met de grootste graafmachine op de goudclaim “Scribner Creek”, maar na slechts een paar uren draaien gaat deze kapot.
Dit blijkt een grote reparatie te zijn waarvoor op maat gemaakte onderdelen besteld moeten worden. Zo lang deze nog niet aanwezig zijn moet Greg hetzelfde werk met een kleinere graafmachine doen wat het er allemaal niet makkelijker op maakt.
Zolang de graafmachine nog niet gerepareerd is zet Parker zijn wasinstallatie “Big Red” stil, zodat hij genoeg goudrijke grond overhoudt om wel ’s nachts te kunnen spoelen. Door ’s nachts te spoelen hoeft Parker niet bang te zijn voor bevriezing van de goud wasinstallatie.
Parker Schnabel heeft deze tegenvallende week toch 117 troy ounce goud uit de grond gehaald. Maar door de kou en de sneeuw twijfelt hij of het niet beter is om ermee te stoppen voor dit seizoen, maar Tony Beets overtuigt hem ervan om te blijven vechten tegen de elementen en meer goud te winnen.

Tony Beets

Tony's dochter Monica beets heeft de twee vermiste gietijzeren emmers van de goud dredge opgehaald | Frozen Gold | Gold Rush seizoen 5 aflevering 17Tony Beets is heeft zijn 75 jaar oude goud dredge bijna weer in elkaar gezet op zijn “Eureka Creek” goudclaim, het laatste wat nog overblijft is de lopende band met gietijzeren emmers die de grond opscheppen. Maar voordat hij deze “emmer-lijn” kan installeren moet hij de motoren testen die hem aandrijft.
Deze motoren hebben 30 jaar stilgestaan, maar starten verrassend snel. Tony merkt meteen een probleem op, de banden rond de wielen hebben totaal geen spanning, waardoor de rubberen banden gevaarlijk om zich heen slaan.
Nadat zijn crew de banden op spanning hebben gebracht lopen de motoren soepel en veilig. Nu kunnen ze beginnen met de emmer-lijn om de “ladder” te trekken. Na een paar obstakels te hebben kunnen nemen gaan de emmers eromheen.
Nu dient echter het volgende probleem zich aan, er missen twee emmers waardoor de lijn niet volledig is. Tony Geeft zijn dochter Monica opdracht om terug te rijden naar “Clear Creek” waar de dredge vandaan komt om de resterende emmers te zoeken.
Monica Beets vind de emmers wel, maar ze zijn echter wel zwaar beschadigt. Ze besluiten ze gewoon te installeren, want ondanks de beschadigingen zullen ze hun werk toch wel goed doen.
Hiermee is de restauratie van de goud dredge volledig voltooid, wat nog rest is de claim onder water te zetten zodat de dredge gaat drijven en goud voor Tony kan winnen.