From the Ashes

From the Ashes

Parker Schnabel

Gold Rush seizoen 5 aflevering 2: From the Ashes | Parker Schnabel en Gene Cheeseman installeren de pompParker Schnabel’s goudmijn draait op volle toeren, totdat Rick Ness erachter komt dat de onderlaag van het stuk grond waar ze nu mijnen nog bevroren is (permafrost) en eerst moet ontdooien.
Parker overlegt met zijn voorman Gene Cheeseman over de te volgen strategie. Op een plattegrond van de goudclaim zien ze een verlaten stuk in de uithoek van de claim waar eerder ook gegraven is, hij noemt dit gedeelte de “swamp cut”.
Dat hele stuk van de claim blijkt onder water te staan, waarop Parker besluit om het droog te pompen. Hij wil een 1000 yards (765 kubieke meter) aarde door zijn goud wasinstallatie te doen om zo uit te rekenen hoeveel goud er in dit stuk van de claim zit.
Nadat alles verwerkt en gewogen is blijkt dat in deze 1000 yards 7,3 troy ounce goud zit. Al is het minimaal besluit Parker toch om zjin operatie naar dit stuk van de claim te verhuizen.

Tony Beets

Gold Rush seizoen 5 aflevering 2: From the Ashes | Tony Beets in zijn nieuwe kraan, vrouw Minnie kijkt toeTony Beets en zijn vrouw Minnie zijn op een veiling in Fairbanks, Alaska waar Tony een 75 ton wegende kraan wil kopen. Tony’s vrouw Minnie stelt hun budget op $150.000, wanneer het bod al snel $160.000 bereikt verbied Minnie Tony om nog verder te bieden.
Hierna gaan Tony en Minnie kijken bij een 50 ton wegende kraan, Tony is eerst nog wat terughoudend, maar wanneer Minnie hem vertelt dat ze de kraan al heeft gekocht ziet Tony de kraan ook wel zitten.
Met de nieuwe kraan maken ze de lopende band aan de achterkant van zijn 75 jaar oude dredge los en laden deze op de vrachtwagen, waarbij Tony’s zoon bijna klem komt te zitten.

Todd en Jack Hoffman

Todd haalt Jack’s oude graafmachine terug bij de man aan wie ze die 2 jaar geleden verkocht hadden.
Gold Rush seizoen 5 aflevering 2: From the Ashes | Todd en Jack Hoffman trekken hun goud wasinstallatie (washplant) losWanneer Jim Thurber hoort dat Todd en Jack toch een goudclaim hebben weten te bemachtigen reist ook “Thurb” af naar de Klondike.
Onderweg neemt hij de goud wasinstallatie, die ze afgelopen seizoen in de jungle van Guyana gebruikt hebben, mee vanuit Colorado naar de claim.
Wanneer de “washplant” een rivier moet doorkruisen om op de claim te komen gaat het bijna mis. Het rode monster komt vast te zitten, waarna Todd Hoffman op de bulldozer en Jack op de graafmachine moeten samenwerken om hem los te krijgen, na veel onenigheid lukt dit uiteindelijk.