Freddy Dodge Returns

Freddy Dodge Returns

Freddy Dodge en Dave Turin

Freddy Dodge Returns | Freddy Dodge Returns | Gold Rush seizoen 5 aflevering 19Toen seizoen 5 van Gold Rush van start ging leek Discovery Channel ook Freddy Dodge en zijn broer Derek te gaan volgen op hun goudclaim “Carmacks”.
Maar toen Dave Turin het team al na 6 weken verliet om partner te worden van Todd Hoffman zijn ze gestopt om de ontwikkelingen op Carmacks uit te zenden, Discovery heeft nooit bekendgemaakt waarom.
In deze aflevering “Freddy Dodge Returns” vatten ze het seizoen van Freddy en Derek Dodge samen, want blijkbaar is er wel een camerateam achtergebleven om te filmen.

Seizoen ging voortvarend van start

Nadat het seizoen voor Freddy Dodge en zijn broer Derek zeer voortvarend van start ging met veel grote nuggets is het een beetje afgezwakt en is de grond minder rijk dan ze voorheen dachten.
Freddy besluit experts in te huren die met een drone analyses kunnen maken van de grond, waarbij vooral naar voren op wat voor diepte het grondgesteente zich bevindt. Broer Derek is sceptisch, maar Freddy is ervan overtuigd dat de uitkomst hun naar het goud zal leiden.
Goud nuggets uit Carmacks | Freddy Dodge Returns | Gold Rush seizoen 5 aflevering 19Uit de analyse komst naar voren dat de oude rivier die door de vallei liep gaandeweg breder wordt, waardoor de stroomsnelheid van het water vertraagde en dus in theorie meer goud zou zijn afgezet.
Freddy wil het liefst meteen in het meest goudrijke stuk beginnen te graven, maar broer Derek wijst hem erop dat voordat ze in dat gebied kunnen graven ze eerst de rest van de claim moeten afgraven. Freddy Dodge markeert een boom om aan te geven tot waar hij dit seizoen wil komen.

Bulldozer kapot

Wanneer de bulldozer kapot gaat lijkt het seizoen er op te zitten voor de Dodge broers, maar Freddy lost dit op door een graafmachine het werk van de bulldozer te laten doen. Hierdoor gaat het wel langzamer, maar ze kunnen doorgaan met goudmijnen.
Ondertussen dreigt Carmacks onder water te lopen door de aanhoudende regen. De Dodge broers lossen dit op door de pompen van hun goud wasinstallatie los te koppelen en de rivier tot een aanvaardbaar waterniveau te pompen. Wanneer de regen stopt gaan ze meteen weer goud winnen.
Als Freddy Dodge’s schoonvader overlijdt gaat hij er een week tussenuit. De rest van de crew werkt wel stevig door, maar wanneer Freddy terugkomt is de winter ingezet. Om hun wasinstallatie weer aan de praat te krijgen moeten ze het ijs eraf branden, dus besluiten ze om deze dag de laatste van het seizoen te maken.

405 Troy ounce goud

Deze laatste cleanup levert 109 troy ounce goud op, wat hun totaal op ruim 405 ounce goud brengt. Wanneer een emotionele Derek Dodge de opbrengst verdeelt tussen zijn broer Freddy, zijn vrouw Irene en teamlid Terry vraagt hij ze om volgend jaar terug te komen. Allen zullen ze terugkeren om goud te zoeken op Carmacks.
 
Freddy Dodge met broer Derek, Irene en Terry