Fort Knox

Fort Knox

Fort KnoxFort Knox is een legerpost gelegen in de staat Kentucky in de Verenigde Staten waar een groot gedeelte van de goudreserve van het land ligt opgeslagen.
Fort Knox is vernoemd naar Henry Knox, een militair en politicus en de eerste Amerikaanse minister van Oorlog.

Fort Knox

In 1861 werden de eerste fortificaties op het terrein al gebouwd tijdens de Amerikaanse burgeroorlog (Wikipedia).
Het nabijgelegen Fort Duffield lag op een strategisch punt op de Muldraugh Hill. Vanaf hier had men een goed overzicht op de samenvloeiing van de Salt River en de Ohio River.
In het gebied werd tijdens de oorlog zwaar gestreden tussen de Noordelijke Staten (de Unie) en de Zuidelijke Staten (de Confederatie).

Vertrouwen in goud

De goudopslag van Fort Knox werd in 1937 gebouwd toen de economie in de Verenigde Staten in een diepe crisis zat.
Het doel van het robuuste uiterlijk van deze gigantische goudkluis was om de Amerikaanse burgers te laten zien dat het goud veilig lag opgeborgen.
Toen het gebouw voltooid was kwam er treinlading na treinlading en vrachtauto’s “vol” goud aan op het complex.
Achteraf bleek dit een grote showvoorstelling te zijn van de Amerikaanse overheid omdat al het goud wat er ligt makkelijk in één trein vervoerd had kunnen worden.
Men deed dit echter om aan de bevolking te laten zien dat hoewel het slecht ging met de economie men altijd op de overheid kon vertrouwen want wat er ook zou gebeuren ze hadden altijd hun goud nog.

Fort Knox, hoeveel goud ligt er?

 

Goudstaven opgestapeldDe US Bullion Depository van Amerikaanse federale overheid bewaart in Fort Knox zo’n 5.000 ton goud die bewaakt wordt door de United States Mint Police.
De opgeslagen hoeveelheid goud in Fort Knox is overigens niet de grootste goudopslag van de VS. In Manhatten, New York ligt ruim 7.000 ton goud, deze wordt ondergronds bewaard in de Federal Reserve Bank of New York.
Echter vele complotdenkers vermoeden dat er in Fort Knox helemaal niet zoveel goud ligt als men zegt, of zelfs helemaal geen enkele goudstaaf ligt.
Deze mensen worden gesteund door het feit dat de senaat noch de Federal Reserve (Fed) de goudvoorraad in Fort Knox wil laten checken.

Museum

Op het terrein van Fort Knox bevindt zich het George S. Patton Museum and Center of Leadership met onder meer een tentoonstelling over de aanslagen van 11 september 2001.
Hier staan ook twee brandweerwagens, waarvan één “Foam 161” wordt genoemd, die gedeeltelijk in rook opgingen en zelfs smolten tijdens de aanslag op het Pentagon.
Ook het United States Army’s Human Resources Command’s Timothy Maude Center of Excellence is op Fort Knox gevestigd, hier worden Amerikaanse soldaten begeleidt in hun weg omhoog in de rangen van het leger.
Timothy Maude was de militair met de hoogste rang die is omgekomen tijdens de aanslagen van 11 september 2001.