Engelse gouddealer verwacht recordomzet bij Brexit

Engelse gouddealer verwacht recordomzet bij Brexit

GoudbarenEen Engelse gouddealer voorspelt dat een beslissing om de Europese Unie te verlaten een online gold rush gaat veroorzaken.
Hij verwacht zelfs dat investeerders binnen een dag voor meer dan £10 miljoen (€12,5 miljoen) goud van zijn bedrijf zullen kopen om hun rijkdom te beschermen.
BullionByPost, de grootste online goudhandelaar van Groot-Brittannië, verwacht de drukste dag ooit als de kiezers instemmen met een Brexit.
“We hebben een aantal grote cliënten die klaar zijn om grote orders te plaatsen. Iedereen wacht op de uitkomst van het referendum,” zegt oprichter Rob Haliday-Stein.

Engelse gouddealer verkoopt meer goud

BullionByPost verkoopt nu al meer goud in de aanloop naar het referendum, zo stegen de verkopen in de eerste twee weken van juni met 54% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
De 10 mijoen pond aan verwachte inkomsten zou een grote boost geven in de jaarlijkse omzet van het bedrijf wat normaal gesproken rond £125 miljoen ligt.
De goudprijs stijgt meestal wanneer de waarde van de pond daalt en analisten hebben al aangegeven dat de pond zal dalen als Groot-Brittannië uit de EU stapt.
Volgens verschillende experts zal de pond met ongeveer 10 tot 20 procent in waarde dalen bij een Brexit.

Goudkoers stijgt bij crisis

Onzekerheid in Europa drijft de waarde van goud meestal op. In 2011, tijdens de euro crisis werd de goudkoers naar een recordhoogte van €1.430 per Troy Ounce gestuurd.
Eigenlijk zoals verwacht stemde 78% van de meer dan 5.000 klanten van BullionByPost in een poll op de website voor het verlaten van de Europese Unie.
Wat de uitslag van het referendum ook zal zijn de online goudhandelaar verwacht dat het bedrijf hoe dan ook zijn drukste dag zijn ooit sinds de oprichting in 2008 tegemoet gaat.
Engelse gouddealer BullionByPost“Wij zijn niet afhankelijk van de goudprijs, we verdienen op elke transactie,” zegt Halliday-Stein.

Brexit aanstaande?

Naar verwachting zal de Engelse gouddealer BullionByPost in juli voor ongeveer 35 miljoen euro goud verkopen bij het verlaten van de EU, een langer verblijf in de Europese Unie zou zorgen voor een omzet van ongeveer 25 miljoen euro.
Ondanks een grote opbrengst voor zijn bedrijf op de korte termijn is Halliday-Stein er nog niet uit wat hij zelf gaat stemmen in het referendum.
“We lanceren binnenkort sites in Spanje en Frankrijk en veel van mijn personeel komen uit de EU. Als ondernemer zou het goed zijn om in Europa te blijven, maar mijn hart zegt dat de EU fundamenteel ondemocratisch is en ik voel me niet fijn met het concept van vesting Europa,” zegt Halliday-Stein.
BullionByPost is gespecialiseerd in het verkopen van bullion goud en gouden munten, de gemiddelde bestelling heeft een waarde van ongeveer 3.000 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.