Eldorado Gold heeft eindelijk vergunning binnen

Eldorado Gold heeft eindelijk vergunning binnen

Eldorado Gold heeft eindelijk vergunning binnenHellas Gold, de Griekse afdeling van het Canadese goudmijnbedrijf Eldorado Gold, heeft eindelijk de vergunning binnen om aan de slag te gaan in de Olympias goudmijn.

Het Griekse ministerie van milieu heeft hiermee de laatste blokkade weggenomen om het project in het noorden van Griekenland verder te ontwikkelen.

Het goudmijnbedrijf uit Vancouver, Canada, leeft al jaren in onmin met de Griekse overheid door de plannen van het bedrijf om een goudmijn te ontwikkelen in het beboste gebied in het noorden.

Vooral de linkse regering had veel zorgen over eventuele ernstige schade aan het milieu door de aanwezigheid van een goudmijn in het gebied.

Eldorado Gold’s vergunning ingetrokken

Daarop trok de regering Eldorado’s vergunning in augustus afgelopen jaar in op basis van een aantal metingen in de omgeving. Het Griekse hooggerechtshof draaide deze beslissing in januari echter terug.

De spanningen liepen vervolgens hoog op die maand toen Eldorado zei dat Athene de benodigde vergunningen met opzet vertraagde.

Eldorado Gold voegde daad bij het woord door alle werkzaamheden op zijn Skouries goudmijn in Halkidiki te staken en waarschuwde dat Olympias hetzelfde lot wachtte als het de vergunningen niet voor eind maart binnen zou hebben.

Goud raffinaderij

Met de vergunning die vandaag is toegekend mag Eldorado beginnen met de constructie van een goud raffinaderij die cruciaal is voor de goudmijn.

“Het project kan nu verder worden ontwikkeld zodat er in het eerste kwartaal van 2017 goud kan worden gewonnen en verwerkt op de Olympias goudmijn,” zegt Hellas Gold in een verklaring.

Hellas Gold wacht nog steeds op een andere vergunning voor de Skouries goudmijn, het toekennen of afkeuren van deze licentie zal bepalen of de werkzaamheden daar weer kunnen worden opgepakt of niet.

Met het onderbreken van de werkzaamheden op het Skouries project in januari verloren ongeveer 500 werknemers (tijdelijk) hun baan.

Het goudmijnbedrijf heeft in totaal ongeveer 700 miljoen euro geïnvesteerd in de Skouries en Olympia goudmijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.