Egypte lanceert 2 gouden munten voor opening Suezkanaal

Egypte lanceert 2 gouden munten voor opening Suezkanaal

Gouden munt SuezkanaalEgypte lanceert twee gouden munten om de opening van het nieuwe Suezkanaal te vieren.
Dit maakte minister van Financiën Hany Qadri Demian gisteren bekend. Volgens hem brengt Egypte twee 21-karaats gouden munten in verschillende gewichten op de markt.
De gouden munten zijn ontworpen door Yasser Saad Eddin en Salma Asaad van de “Egyptian Mint Authority.”
Als eerste zullen de munten aan een aantal wereldleiders en internationale delegaties die bij de opening aanwezig zijn overhandigd worden.

Gouden munten Suezkanaal

Op de ene gouden munt is een afbeelding te zien van twee schepen die elkaar in tegengestelde richting passeren op het Suezkanaal.
Terwijl op de andere een afbeelding van het Suezkanaal zelf te zien is met de tekst “The New Suez Canal from Egypt to the entire World.”
Beide munten zullen op de achterkant het logo van het nieuwe Suezkanaal dragen die ook op vele andere promotieproducten te zien is.

Gouden munten opening SuezkanaalGouden munten opening Suezkanaal

Dit is één van de manieren waarop de Egyptische autoriteiten vol trots de opening van dit project, wat de economie verder moet stimuleren, te vieren.
In 2014 kreeg een consortium van Boskalis, Van Oord, NMDC en Jan de Nul Groep de opdracht, met een waarde van $1,5 miljard, om het Suezkanaal uit te breiden.
De werkzaamheden aan het nieuwe 50 kilometer lange kanaal, wat parallel ligt aan het oude kanaal, zijn met succes afgerond.
Door dit nieuwe kanaal kunnen schepen elkaar vrij passeren in het Suezkanaal.
Bovendien zijn een aantal stukken van het bestaande kanaal dieper gemaakt waardoor de grote schepen makkelijker kunnen manoeuvreren.

Dubbele terugverdienen?

Het hele project heeft in totaal $8 miljard gekost, maar de Egyptische president Abdelfattah al-Sisi verwacht dat hij er elk jaar het dubbele aan terug kan verdienen.
Verdere festiviteiten rond de opening van het nieuwe Suezkanaal zijn het uitnodigen van wereldleiders, waaronder Vladimir Putin.
Hiernaast willen ze een Guinness World Record vestigen met de langste vlag ter wereld, deze vlag moet 12 kilometer lang worden.

Postzegel van Suezkanaal

Postzegel opening SuezkanaalPostzegel Panamakanaal en Suezkanaal
Ook gaat het land een nieuwe postzegel uitbrengen met een afbeelding van het kanaal. Een jaar geleden bracht Egypte ook al een postzegel uit ter ere van het Suezkanaal, maar de overheid werd publiekelijk belachelijk gemaakt omdat er op de zegel een foto van het Panamakanaal te zien was en niet het Suezkanaal.
Na de opening gaan de festiviteiten over in een megaconcert van de populairste artiesten in de regio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.