Eerste nieuwe goudmijn in 20 jaar in Colombia

Eerste nieuwe goudmijn in 20 jaar in Colombia

Red Eagle Mining logoHet Canadese Red Eagle Mining investeert $120 miljoen om een ondergrondse goudmijn in Santa Rosa in het noordwesten van Colombia te openen.
Dit is voor het eerst in 20 jaar dat er een nieuwe goudmijn wordt geopend in Colombia.
Red Eagle heeft van 2010 tot 2015 in totaal $40 miljoen geïnvesteerd in de onderzoeksfase, zegt Rafael Silva, manager van het goudmijnbedrijf.
Voor de aanleg van de goudmijn zelf wordt nog eens $80 miljoen uitgetrokken.

San Roman Mine

De constructie van de San Ramon Mine ging op 29 juli van start nadat het bedrijf de milieuvergunning kreeg van Corantioquia, de lokale milieudienst.
Volgens het bedrijf wordt het de eerste goudmijn die opent onder de nieuwe aangescherpte milieuwetgeving van Colombia.
“We verwachten dat de goudmijn eind dit jaar in gebruik kan worden genomen. De doelstelling is om vanaf 2016 dagelijks 1.000 ton erts te verwerken en jaarlijks 50.000 troy ounce goud te winnen,” zegt Silva.
Voor de aanleg van de San Ramon goudmijn heeft het bedrijf 120 mensen aangenomen en het verwacht dat de daadwerkelijke goudproductie in de mijn meer dan 150 banen gaat opleveren.
Santa Rosa Colombia

Goudafzetting van 400.000 ounce goud

De totale goudafzetting in de San Roman Mine is geschat op 400.000 ounce goud tot een diepte van ruim 200 meter. De verwachte levensduur van de goudmijn is ongeveer 8 jaar.
“Maar we verwachten dat de totale goudafzetting groter zal zijn wanneer we dieper kunnen boren, hierdoor zal de levensduur waarschijnlijk ook hoger uitvallen,” zegt Silva.
San Roman is momenteel het enige project van Red Eagle in Colombia, maar het bedrijf sluit niet uit dat het in de toekomst meer gebieden van het land gaat onderzoeken op de aanwezigheid van edelmetalen.
“We denken dat San Roman model gaat staan voor een milieuvriendelijke, sociale en technische goudmijn en dat het land zijn beeld van mijnbouw gaat veranderen. Ze halen nu nog te vaak illegale goudmijnen en moderne efficiënte goudmijnen door elkaar,” voegt Silva eraan toe.

Illegale goudmijnen verwoesten Colombia

Illegale goudmijnen verwoesten regenwoud ColombiaIn 233 Colombiaanse gemeenten wordt illegaal goud gewonnen, hierdoor is al meer dan 167 vierkante kilometer regenwoud verwoest.
Bovendien hebben deze illegale goudmijnen al minstens 19 rivieren ernstig vervuild zegt de Colombiaanse milieudienst.
Twee weken geleden kwam de regering met een strijdplan tegen het illegaal winnen van goud.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.