Discovery Channel wil opgraven Hitler's goudtrein filmen

Discovery Channel wil opgraven Hitler's goudtrein filmen

Discovery Channel logoDiscovery Channel ziet zijn kans schoon om het opgraven van één van de meest intrigerende historische vondsten ooit te te filmen en een documentaire van te maken.
U raadt het het al het gaat hier om de nazi-goudtrein die twee amateur schatzoekers afgelopen jaar augustus claimen te hebben gevonden.
Niemand weet of deze trein van Hitler volgeladen met goud, edelstenen en mogelijk zelfs de inhoud van de ‘Amber Room‘ echt bestaat.
Maar hier komt dus mogelijk snel verandering in, want hoewel eerder werd gemeld dat het graven eind april al kon beginnen, zeggen de laatste berichten dat het halverwege juni daadwerkelijk zover zal zijn.

Discovery Channel filmt opgraven goudtrein

En Discovery Channel zal daarbij zijn, het kabelnetwerk heeft bekendgemaakt dat het begonnen is met de productie van een documentaire waarin ze achter de schermen gaan bij het onderzoek naar deze bijzondere ontdekking.
Dit komt ons als goudfans natuurlijk goed uit, want de zender kan deze zomer tussen seizoen 6 en 7 van Gold Rush natuurlijk wel een andere grote gouden “Discovery” gebruiken.
We zullen wel van een koude kermis thuiskomen, want het zal wel maanden duren om de beelden van het wel of niet opgraven van deze trein vol goud en andere kostbaarheden te monteren dat de documentaire pas over een jaar wordt uitgezonden, Discovery kennende.

Ooggetuige vertelt locatie op sterfbed

Discovery Channel wil opgraven nazi-goudtrein filmenMaar goed we dwalen af van het werkelijke onderwerp, de trein vol goud, de laatste nog levende ooggetuige van de trein stierf een aantal jaar geleden.
Op zijn sterfbed vertelde hij het verhaal over de trein met goud en edelstenen aan twee schatzoekers, Andreas Richter uit Duitsland en Piotr Koper uit Polen, ook gaf hij de vermoedelijke locatie van de trein prijs.
Richter en Koper gingen met deze claim naar de Poolse regering in de hoop een vindersloon van 10% te krijgen als de trein daadwerkelijk bestaat en is opgegraven.

Booby traps?

De Poolse autoriteiten hebben meteen gezegd uiterst voorzichtig te werk willen gaan omdat zo’n locatie wel eens, jawel, booby traps kan bevatten.
Mede hierdoor hebben de autoriteiten rond de vindplaats in Wałbrzych meteen het leger ingezet om gelukszoekers tegen te houden en de locatie te beveiligen.
“We zijn vereerd om te mogen samenwerken met burgemeester Szelemej om het verhaal van waarschijnlijk één van de grootste archeologische vondsten uit de Tweede Wereldoorlog aan de wereldbevolking te mogen vertellen,” zegt Marjorie Kaplan, President of Content van Discovery Networks International.
Olgierd Dobrzynski, directeur van Discovery Networks Polen voegt eraan toe: “We zijn er trots op dat de ogen van de hele wereld gericht zijn op Polen. We kijken uit naar het delen van dit verhaal zoals alleen Discovery dat kan met zijn rijke geschiedenis op het gebied van het vastleggen van zulke monumentale gebeurtenissen in de geschiedenis.”

Heeft Discovery het alleenrecht?

Cameraman Discovery Channel op locatieDiscovery Channel heeft de rechten bemachtigd op het filmen van de onderzoeksfase van de vondst. Als er daadwerkelijk een trein vol met goud en edelstenen wordt gevonden kan worden verwacht dat de concurrentie met nieuwszenders op de locatie zal toenemen.
Hoe dit zal worden opgelost en wat de afspraken zijn over het toelaten van andere verslaggevers is niet bekend gemaakt.
De nazi-goudtrein wordt al sinds 1945 vermist toen het Rode Leger vanuit het oosten oprukte naar Berlijn. De geruchten zijn dat de Duitsers deze trein volgeladen met goud en edelstenen meters diep hebben begraven naast de spoorlijn.
Hoewel het verhaal de wereld al in zijn greep houdt sinds vorig jaar augustus is het natuurlijk ook nog goed mogelijk dat er überhaupt geen trein gevonden wordt, laat staan eentje vol met goud en andere kostbaarheden, de ontknoping blijft nog even afwachten dus.

Stechovice goudschat gevonden?

StechoviceOverigens kwam afgelopen week een claim voor het vinden van een geheel andere nazi-schat naar buiten. Schatzoeker Josef Muzik claimt de legendarische Stechovice schat te hebben gevonden waarnaar hij al 26 jaar zoekt.
Volgens de legende verstopte de nazi generaal Emil Klein veel kostbaarheden in de mijnschachten rond Štěchovice in Tsjechië tegen het einde van WW2 toen de Russen oprukten.
Als je de geruchten mag geloven bestaat deze schat uit goud, diamanten, juwelen, kunst en zelfs geheime documenten, dus al met al het vinden wel waard.
Sommigen geloven dat de inhoud van de Barnsteenkamer ‘Amber Room’ zich niet in de nazi-goudtrein bevind, maar juist in deze schat die verborgen ligt in de Tsjechische heuvels.
Ondanks vele pogingen over de afgelopen jaren om de locatie van de schat te vinden heeft dit nog geen succes gehad.
Totdat deze meneer Muzik zei dat hij de locatie van de schat heeft gevonden. Ook hier geldt weer, eerst zien dan geloven, maar wordt zeker vervolgd.
Gerelateerde artikelen:
Nazi-goudtrein gevonden in Polen?
Vinders nazi-goudtrein maken zich eindelijk bekend op tv
Nazi-goudtrein mag eindelijk worden opgegraven
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.