"Dakota" Fred Hurt

"Dakota" Fred Hurt

"Dakota" Fred HurtFred Hurt, ook wel bekend als “Dakota” Fred van de TV-serie Gold Rush, is een goudmijn-veteraan die zijn team en machines tot het uiterste pusht.
Hij staat vooral bekend om zijn uitgesproken mening en zijn werkhouding. Zo wilde hij in het tweede seizoen van Gold Rush niet uit zijn graafmachine stappen terwijl hij een gebroken been had.
Voordat Fred naar Alaska ging om goud te zoeken werkte hij in de bouw.

Beroepsduiker in jaren ’60

Vanaf eind jaren ’60 werkte hij als beroepsduiker in de Gold van Mexico waar hij leerde onderwater constructies te bouwen, deze vaardigheden kwamen later goed van pas tijdens het winnen van goud.
In 2004, na bijna 25 jaar leiding te hebben gegeven aan zijn eigen constructiebedrijf, ging Fred Hurt met “pensioen”. Maar eigenlijk begon het echte werk nu pas, want hij ging goud zoeken in Alaska.
Na een paar minder succesvolle jaren op de goudclaims van Porcupine en Caribou Creek verhuisde Fred zijn operatie naar claims in Nevada, Wyoming en Montana.
Maar hij kwam al snel weer terug in Alaska, dit keer kwam hij op de goudclaim Little Squaw Lake dichtbij de poolcirkel terecht.
Hier hielp hij met het ontwerpen, bouwen en aansturen van een goud wasinstallatie. In één kort seizoen wist hij met zijn vijfkoppige team meer dan 600 troy ounce (17 kilo) goud uit de bevroren grond te winnen.

BEGIN NU MET GELD VERDIENEN OP HET INTERNET!

“Dakota” Fred Hurt begeleidt Hoffman

Fred Hurt met een goud nuggetFred Hurt werd echter pas bekend toen hij in het eerste seizoen van de hitserie Gold Rush naar Porcupine Creek werd gehaald door claimeigenaar Earle Foster om het onervaren team van Todd Hoffman van het broodnodige advies te voorzien.
Volgens Fred deed het team van Todd Hoffman bijna alles verkeerd op Porcupine, dit leidde tot veel frustratie in het Hoffman-kamp en hij werd al snel als de “grote vijand” gezien.
Tijdens de volgende winter maakte Fred plannen om Porcupine Creek zelf te mijnen met zijn zoon Dustin, zonder het team van Todd Hoffman.

Fred Hurt koopt Porcupine Creek

Toen seizoen 2 van Gold Rush van start ging kocht Fred Hurt Porcupine Creek van Earle Foster en stuurde de Hoffmans van het terrein.
Todd Hoffman had namelijk een aantal termijnen voor de lease van de goudclaim niet betaald, waardoor het contract met Hoffman kon worden ontbonden.
Ook in het daarop volgende derde seizoen van Gold Rush was te zien hoe het team van Fred Hurt probeerde de grote goudschat op de bodem van de “gloryhole” op Porcupine Creek te vinden.
Hoewel ze veel goud hebben weten te vinden op Porcupine Creek hebben ze nooit de bodem van de gloryhole bereikt, omdat het gewoon te gevaarlijk was om nog dieper te graven.
Mede daarom ging Fred’s zoon Dustin hun nieuwe goudclaim Cahoon Creek onderzoeken. Deze extreem afgelegen goudclaim hoog in de bergen leverde uiteindelijk niet het gewenste resultaat op.

Fred Hurt met zijn team op Porcupine Creek“Dakota” Fred Hurt met zijn team op Porcupine Creek

“All That Glitters”

Fred Hurt en zijn team haakte voor het vijfde seizoen van Gold Rush af en begonnen met het filmen van een eigen TV-show genaamd “All That Glitters.”
In All That Glitter willen Fred en Dustin een rivier omleiden door de rotsen om zo de bodem van de waterval droog te krijgen en daar goud te zoeken.
Na een huwelijk van 42 jaar overleed Fred’s vrouw Lorrayne op 2 februari 2015 na een lang ziekbed.

BEGIN NU MET GELD VERDIENEN OP HET INTERNET!