Cursed Cut

Cursed Cut

Todd Hoffman / Dave Turin

Dave Turin staat naast laag permafrost | Cursed Cut | Gold Rush seizoen 5 aflevering 6Nu Dave Turin de leiding heeft over McKinnon Creek wil hij meteen het stuk van de claim waar de beste proefboringen zijn gedaan strippen en afgraven.
Al snel komt “Dozer Dave” erachter dat er een gigantische laag “permafrost” (een laag ijs in de grond wat het hele jaar door bevroren blijft) in de grond zit, Dave blijft echter volhouden om juist dit stuk grond te willen mijnen, simpelweg omdat daar het meeste goud zit.
Wanneer Dave echter voor zaken een paar dagen de goudclaim verlaat, gooit Todd Hoffman het over een heel andere boeg en begint een makkelijker stuk grond af te graven wat niet bevroren is. Hoewel dit gedeelte van de claim waarschijnlijk minder goud gaat opleveren, is het minder tijdrovend om te verwerken, waardoor de opbrengst waarschijnlijk wel hoger is.
Als Dave Turin terug komt op McKinnon Creek ziet hij dat Todd zijn gezag ondermijnd, Dave gaat in zijn eentje door met zijn oude plan. Wanneer zijn bulldozer vast komt te zitten komt Dave erachter dat Todd gelijk heeft en gaan ze verder met het “makkelijke” stuk van hun claim.

Parker Schnabel

Parker Schnabel snijdt de waterleiding door met zijn bulldozer | Cursed Cut | Gold Rush seizoen 5 aflevering 6Op Scribner Creek, de claim van Parker Schnabel gaat deze week bijna alles fout wat maar fout kan gaan. Eerst breekt de dam van zijn “Swamp Cut”, waardoor zijn pomp onder water komt te staan. Monteur Mitch Blaschke weet dit uiteindelijk te herstellen.
Hierna snijdt Parker Schnabel met het blad van zijn bulldozer de waterleiding die onder de grond naar de goud wasinstallatie loopt door. Het kost 2 dagen om al deze problemen te herstellen.
Wanneer Tony Beets langs komt voor het wegen van het goud wat Parker deze week gemijnd heeft verwachten ze al dat het niet heel veel is. Uiteindelijk komt zijn weektotaal op ruim 42 troy ounces goud, waar Tony 6,35 ounce van krijgt voor de lease van zijn grond.

Tony Beets

Monica Beets op de bulldozer om de vrachtwagen los te trekken | Cursed Cut | Gold Rush seizoen 5 aflevering 6Tony Beets geeft zijn dochter Monica Beets de leiding over het vervoeren van de lopende band waar het mijnafval van zijn 75 jaar oude goud dredge wordt weggeleidt. Na een uur in de rit komen ze een rivier tegen waar ze doorheen moeten.
Wanneer de overhangende lopende band de bodem van de rivier raakt komt de vrachtwagen vast te zitten. Monica snelt zich naar de bulldozer die ze verderop hebben geparkeerd om de vrachtwagen los te trekken.
Wanneer Tony het anker (een grote paal in de grond) probeert te verwijderen van zijn dredge lukt dit met geen mogelijkheid. Hierop besluit Tony Beets om veel olie op de paal te smeren om hem soepeler naar boven te kunnen trekken met zijn kraan, wat uiteindelijk ook lukt.