China koopt hypermoderne goudkluis in Londen

China koopt hypermoderne goudkluis in Londen

ICBC Standard Bank logoDe Chinese ICBC Standard Bank, één van de grootste banken ter wereld, heeft een gigantische hypermoderne goudkluis in Londen van Barclays gekocht.
ICBC is eigendom van de Chinese overheid en het land probeert op deze manier nog meer voet aan de grond te krijgen op de westerse goudmarkt.
De precieze locatie van de goudkluis in Londen is niet bekend, maar er past 2.000 ton goud of andere edelmetalen in.

Begin dit jaar nam ICBC al een andere kluis over van de Deutsche Bank, deze opslaglocatie heeft een capaciteit van 1.500 ton.

Goudkluis vanaf juli in gebruik

Met de goudprijs van dit moment kan China dus voor ongeveer 80 miljard euro aan goudstaven opslaan in deze hypermoderne goudkluis.
Barclays kondigde eerder al aan dat het stap voor stap afstand wil doen van de edelmetalenmarkt. De bank nam de faciliteit in 2012 in gebruik.
Beide partijen willen niks loslaten over de bedragen die gemoeid zijn met de overname van de goudkluis, maar dit zal vast een aanzienlijk bedrag zijn.
ICBC zal de kluis waarschijnlijk begin juli in gebruik nemen, maar ook daar doet de bank geen uitspraken over.

Londen goudhoofdstad van de wereld

GoudkluisLonden is de “goudhoofdstad” van de wereld, er wordt jaarlijks voor meer dan 5 biljoen euro (€5.000.000.000.000) aan goud verhandeld.
Overigens handelt men al meer dan 300 jaar in goud in de hoofdstad van Engeland, het is dus niet vreemd dat juist Londen de belangrijkste stad is in de goudmarkt.
Hoewel er in Londen jaarlijks het meeste goud verhandeld word gaat dit in de meeste gevallen om “papiergoud”, dus aandelen in goud.

Fysiek goud

Op het gebied van fysiek goud domineert China al jaren, zo importeerde China sinds 2010 700% meer goud en haalde daarmee in 2013 India in als grootste goudverbruiker ter wereld.
China verbruikt, volgens Wells Fargo, nu jaarlijks ongeveer 40% van al het goud dat wereldwijd uit de grond komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *