Brandstichting op vuilnisbelt om goud te vinden

Brandstichting op vuilnisbelt om goud te vinden

Brandstichting vuilnisbelt om goud te vindenDe politie in India heeft vier personen gearresteerd omdat ze goud zochten op een vuilnisbelt in Mumbai en daarbij de boel in de brand staken.
Hiermee komt het totaal aantal aanhoudingen op 13 brandstichters op de Deonar vuilnisbelt, de oudste en grootste stortplaats van India.
De gearresteerde mensen zijn schroothandelaren en de politie verdenkt hen van brandstichting op de vuilnisbelt om goud te vinden tussen het afval van de stad.
Volgens de politie is deze bende al jaren actief en ze sluiten niet uit later ook nog een aantal juweliers uit Mumbai aan te houden.

Goud zoeken op vuilnisbelt

De politie werd getipt door een medewerker van de vuilstort. Deze werd benaderd door de bende om goud te vinden tussen het afval dat zij dan konden verkopen aan juweliers op de Zaveri Bazar (een grote sieradenmarkt).
“De gearresteerde schroothandelaren namen afval mee van de Zaveri Bazar om dit vervolgens op de Deonar vuilnisbelt te laten verbranden door de ingehuurde medewerkers.”
“Nadat het afval verbrand was werd het as verkocht aan bepaalde juweliers, waar het goud door middel van chemicaliën er weer uit werd gehaald,” zegt de politie.
De medewerkers van de vuilstort kregen €120 per persoon per dag alleen om het afval te verbranden. De politie is nog bezig te onderzoeken hoeveel goud er op deze manier daadwerkelijk is buitgemaakt.

Brandstichting om goud te vinden

 
Vuilnisbelt“In eerste instantie hebben we een aantal medewerkers van de vuilstort aangehouden en door hun medewerking konden we een aantal grote handelaren arresteren.”
“Er is een groot aantal handelaren betrokken bij deze goudzwendel en deze bende is al heel erg lang actief,” zegt een woordvoerder van de politie in Mumbai.
De verdachten worden beschuldigd van brandstichting en vernieling en kunnen bij een eventuele veroordeling voor meer dan 5 jaar achter de tralies belanden.
Ook moeten de juweliers bij een veroordeling de gemeente terugbetalen, ook al had het goud er op de vuilnisbelt nooit worden uitgefilterd dan nog is het eigendom van de gemeente, zegt de officier van justitie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.