Boomtoppen onderzoeken om goud te vinden

Boomtoppen onderzoeken om goud te vinden

Boomtoppen onderzoeken met helikopter om goud te vindenEen non-profit organisatie uit Brits-Columbia, Canada, onderzoekt boomtoppen op de aanwezigheid van goud in de grondlaag.
Door een monster te nemen uit de toppen van de bomen kan het bedrijf goudafzettingen in de grond rond de wortels van de bomen herkennen.
Volgens vice-president Bruce Madu van “minerals mining with Geoscience BC” heeft zijn bedrijf afgelopen jaar 421 monsters van bomen genomen op verschillende locaties.
Dit deden ze door met een helikopter laag over de toppen van de sparrenbomen te vliegen en een aantal naalden en takken te plukken.

Goud vinden in boomtoppen

Het reeds onderzochte gebied met een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante kilometer ligt ten zuiden van een recent ontdekte goudafzetting.
“We proberen zo een makkelijke manier te ontwikkelen om ook minder bereikbare gebieden te kunnen onderzoeken op de aanwezigheid van goud,” zegt Madu.
“We hebben de naalden en takken geanalyseerd met twee verschillende methodes in een lab. Bij de eerste methode verbranden we het materiaal tot deze volledig knapperig is en onderzochten we wat ervan over was.”
“Bij de tweede methode lieten we het materiaal oplossen in een vloeistof,” legt Bruce Madu verder uit.

Padvinder elementen voor goud

Bomen met kale takken in de winterDe onderzoekers waren vooral op zoek naar de zogenaamde “padvinder” elementen. Dit zijn grondstoffen die vaak gevonden worden in de buurt van edelmetalen zoals goud en zilver.
“Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar goud, dan kun je in de grond ook zoeken naar een element als arseen. Arseen werkt als een padvinder element voor goud,” zegt Madu.
Deze methode kan worden gebruikt om de chemische opmaak van mineralen in de grond te bepalen.
Andere methodes zoals over een gebied vliegen en het aardoppervlak scannen met radar technologie kan eerst bepalen of het gebied magnetisch is voordat er duidelijkere monsters kunnen worden genomen.

Nog twee gebieden te gaan

Volgens Bruce Madu was dit het eerste van drie gebieden die ze wilden onderzoeken.
“Wanneer de resultaten positief uitvallen gaan we de andere twee gebieden onderzoeken, een nog groter succes zou zijn als deze techniek door de industrie wordt erkend en overgenomen,” zegt Madu.
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.