Australisch bedrijf gaat goud winnen uit mijnafval

Australisch bedrijf gaat goud winnen uit mijnafval

Diatreme Resources logoEen Australisch goudmijnbedrijf zegt dat het nog goud kan winnen uit de achtergelaten afvalgrond van de voormalige Tick Hill goudmijn.
De Tick Hill Mine is al meer dan twintig jaar niet meer in gebruik.

Tailings

Echter volgens nieuwe schattingen ligt er nog ongeveer 680 kilo goud verborgen in de 630.000 ton ontgonnen afvalgrond, de zogenaamde “tailings”.
Dit komt neer op een percentage van 1,08 gram per ton.
Diatreme Resources zegt dat de lage koers van de Australische dollar en de grote vraag naar goud het achtergelaten goud op de Trick Hill goudmijn een interessante kans voor het bedrijf biedt.

Volgens Neil McIntyre, directeur van Diatreme, is het winnen van het achtergelaten goud op de Tick Hill goudmijn de eerste stap in het tot leven brengen van meerdere afgedankte goudmijnen die vroeger succesvol waren.
Het project was aantrekkelijk voor het bedrijf omdat de goudprijs boven 1.500 Australische dollar per troy ounce is geklommen zegt McIntyre.

Goed vooruitzicht voor goudprijs

“De vraag naar goud van Chinese en Indische consumenten, samen met centrale banken brengt een goed vooruitzicht voor de goudprijs.”
“En met de zwakke Australische dollar wordt Tick Hill een zeer winstgevende kans voor ons te worden.”
“Deze tailings is de eerste stap om het volledige potentieel van Tick Hill te ontrafelen en meer van dit soort projecten op te starten,” voegde hij eraan toe.
Het bedrijf moet nog wel de benodigde investeringen lospeuteren bij zijn aandeelhouders en het project verder onderzoeken.
Er was echter genoeg data aanwezig om een nauwkeurig model te ontwikkelen naar aanleiding van proefboringen tussen juli en september afgelopen jaar.

Tick Hill actief tussen 1991 en 1994

De Tick Hill goudmijn was actief tussen 1991 en 1994.
Het acht hectare grote gebied met mijnafval werd opgedeeld in oost en west.
Het oostelijke gedeelte heeft een hoger percentage goud, namelijk 1,42 gram goud per ton, waar het westelijke gedeelte 0,8 gram per ton heeft.
Dit maakt een gemiddeld percentage van 1,08 gram goud per ton afvalgrond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.