Aurum Monaco eerste goud raffinaderij van het prinsdom

Aurum Monaco eerste goud raffinaderij van het prinsdom

Monaco havenSelim Fendi, een investeerder uit Dubai, is van plan om in 2017 de eerste goud raffinaderij van Monaco te openen om tegemoet te komen aan de vraag naar het gele edelmetaal door lokale en juweliers wereldwijd.

De raffinaderij gaat Aurum Monaco heten en wil met de opening van deze goudbewerkingsfabriek een duidelijk statement maken door geen goud uit conflictgebieden te gebruiken.

In het eerste jaar zal de raffinaderij 1 ton goud per maand gaan produceren, maar het heeft de capaciteit om dit verder op te schroeven tot 3 ton goud per maand, zei Fendi in een interview.

Aurum is overigens het Latijnse woord voor ‘goud’.

Aurum Monaco

Het goud zal naar Monaco vervoerd worden vanuit goudmijnen in Colombia, Peru, Chili en binnenkort Ecuador die gefinancierd worden door Fendi’s goudhandel bedrijf Noble Precious Metal.

“Grote luxe juweliers uit Europa en Amerika staan in de rij om het goud uit Monaco te kopen,” zei Fendi.

“Vele grote sieradenmerken in Monaco kopen goud wat meestal iets duurder is, maar wat onder goede omstandigheden is gedolven in eerlijke werkomstandigheden en wat traceerbaar en conflictvrij is”.

“De grote luxe merken hebben niet genoeg Fairtrade goud, maar wij gaan ze hiermee helpen door goud te produceren dat volledig traceerbaar is van goudmijn tot raffinaderij,” voegt hij eraan toe.

Dalende vraag naar gouden juwelen

Fendi neemt een risico door deze nieuwe goud raffinaderij te bouwen, omdat de globale vraag naar gouden juwelen daalt en er zelfs fabrieken sluiten.

World Gold Council logoMTC-PAMP India, de grootste goud raffinaderij van India heeft de fabriek (tijdelijk) moeten sluiten door een vermindering naar de vraag naar goud.

De wereldwijde vraag naar sieraden en juwelen daalde in het eerste kwartaal met 19% vergeleken met vorig jaar. Deze daling deed zich voornamelijk voor in India en China volgens de World Gold Council.

“Monaco is de ideale plek om een goud raffinaderij op te zetten, omdat Monaco een hoge concentratie rijkdom heeft en met rijkdom komt goud,” zei Claude Cardone, president van de kamer van horlogemakers en juweliers in Monaco.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.