0

Grote goudschat van de Vikingen gevonden in Denemarken

0

Discovery Channel wil opgraven Hitler’s goudtrein filmen

Discovery Channel logoDiscovery Channel ziet zijn kans schoon om het opgraven van één van de meest intrigerende historische vondsten ooit te te filmen en een documentaire van te maken.

U raadt het het al het gaat hier om de nazi-goudtrein die twee amateur schatzoekers afgelopen jaar augustus claimen te hebben gevonden.

Niemand weet of deze trein van Hitler volgeladen met goud, edelstenen en mogelijk zelfs de inhoud van de ‘Amber Room‘ echt bestaat.

Maar hier komt dus mogelijk snel verandering in, want hoewel eerder werd gemeld dat het graven eind april al kon beginnen, zeggen de laatste berichten dat het halverwege juni daadwerkelijk zover zal zijn.

Lees verder →

0

Gouden kroon uit 300 v. Chr. gevonden in Engeland

Gouden kroon SomersetGouden kroon van 2.300 jaar oud gevonden in het zuidwesten van Engeland.

Deze zeer zeldzame gouden kroon werd gevonden in een kartonnen doos in het graafschap Somerset en heeft een vermoedelijke waarde van €130.000.

Het gaat hier om een gouden Griekse mirte krans die vermoedelijk stamt uit 300 v. Chr. en zal naar alle waarschijnlijkheid meer dan 130 duizend euro opbrengen wanneer het geveild wordt.

De antieke gouden kroon werd gevonden in een bescheiden huisje waar de eigenaar hem bewaarde in een kartonnen doos onder zijn bed.

Lees verder →

0

Scheepswrak van 500 jaar oude Bom Jesus gevonden met veel goud aan boord

Gouden munten uit de Bom JesusIn de woestijn van Namibië hebben diamantzoekers de restanten van de Bom Jesus gevonden.

De Bom Jesus was een Portugees zeilschip dat 500 jaar geleden verdween met veel goud aan boord.

Al meer dan een eeuw wordt er naar diamanten gezocht door De Beers diamantbedrijf in een gebied in de Namibische woestijn genaamd “Sperrgebiet” (of verboden gebied), waar de woestijn en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten.

Hoewel de vondst al dateert uit 2008 is nu pas bekend geworden dat het voor 99% zeker is dat het gaat om de verdwenen Bom Jesus.

Lees verder →

0

Grootste goudklomp van Groot-Brittannië gevonden

Grootste goudklomp van Groot-Brittannië gevondenEen goudzoeker heeft voor de kust van Anglesey de grootste goudklomp ooit in Groot-Brittannië gevonden.

De 60-jarige Vincent Thurkettle vond deze 97 gram wegende nugget met een geschatte waarde van ongeveer 60.000 euro op het strand bij het plaatsje Moelfre.

Deze goudklomp is ongeveer net zo groot als een kippenei en is volgens experts onderdeel van de gigantische goudschat aan boord van de in 1859 gezonken Royal Charter.

The Royal Charter (ship) was een stoom klipper die zonk op 25 oktober 1859 zonk voor de kust van Anglesey. Het schip was afkomstig uit Melbourne, Australië.

Lees verder →

1 2 3 4