1

Goud weer laten glimmen? Goud schoonmaken stappenplan!

Hoe laat je goud weer glimmen? En hoe maak je gouden sieraden en juwelen veilig schoon zonder deze te beschadigen?

In dit (lange) artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je je gouden ringen, kettingen en armbanden weer kan laten ‘shinen’ als toen ze net uit de winkel kwamen.

Waarom goud schoonmaken?

Gouden ringenHet is noodzakelijk om uw gouden sieraden regelmatig schoon te maken en zorgvuldig onderhoud te plegen om de originele glans langer te behouden.

Na verloop van tijd wordt goud doffer van kleur en kan er zich zelfs een dof zwart laagje op je sieraden gaan ontwikkelen, dit komt door de zwavel die in de lucht zit.

In dit artikel ga ik je aan de hand van een simpel stappenplan en verschillende manieren uitleggen hoe je je gouden trouwring of oude geërfde familiejuwelen weer kunt laten glimmen met simpele alledaagse middeltjes.

Lees verder →

1

Zoektocht Nazi-goudtrein voorlopig gestaakt

Zoektocht Nazi-goudtrein gestaaktDe zoektocht naar de vermeende Nazi-goudtrein vol met goud, edelstenen en wapens is gestaakt.

Toen graafwerkzaamheden even buiten de stad Wałbrzych niks opleverde is besloten om de zoektocht te staken.

Schatzoekers Andreas Richter en Piotr Koper hadden eind april een vergunning gekregen om onderzoeksschachten te graven naar de vermeende goudtrein.

Volgens de geruchten verdween een trein volgeladen met goud en andere kostbaarheden in een tunnelcomplex van de nazi’s tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog toen het Rode Leger snel naderde.

Sceptici hebben altijd beweerd dat de goudtrein niet bestaat en de afgravingen rond Wałbrzych hebben dit dus nu bevestigd.

Lees verder →

0

Waarom Olympisch goud winnen eigenlijk zilver winnen is

Rio 2016 gouden medailleAls je atleten vraagt wat er in een gouden Olympische medaille gaat zal het antwoord steevast zijn: “Bloed, zweet en jaren trainen.”

Voor de Braziliaanse munt ligt dit antwoord echter niet zo voor de hand als voor de atleten. Zij zullen namelijk zeggen: “Hergebruikt zilver.”

Gerecycled zilver? Ja, want de 500 gram wegende Olympische gouden medailles waar Usain Bolt, Dafne Schippers en Epke Zonderland zijn bijna geheel gemaakt van zilver.

Maar hoe wordt zilver dan goud? Heel simpel, ze worden namelijk verguld met bladgoud.

Lees verder →

0

Goud gevonden in koeienurine

Gir-koe uit IndiaDe wereldberoemde Gir-koe uit India is letterlijk zijn gewicht in goud waard.

Na vier jaar intensief onderzoek hebben wetenschappers van de Junagadh Agricultural University (JAU) deeltjes goud gevonden in de urine van Gir-koeien.

Ze hebben in totaal 400 urinemonsters genomen en onderzocht in het laboratorium.

Wat ze ontdekten deed ze versteld staan, ze vonden namelijk 3 tot 10 mg goud 1 liter koeienurine.

Lees verder →

0

Royal Mint laat pensioenfondsen investeren in goudstaven

Gouden munt EngelandDe Engelse Royal Mint biedt spaarders voor het eerst de kans om goudstaven in hun pensioenfonds op te nemen.

Investeerders krijgen de kans om goudbaren van 100 gram, 1 kilo, of zelfs een deel van een grotere 400 troy ounce (11,3 kilo) goudstaaf te kopen en deze vervolgens op te laten slaan bij de Royal Mint.

De goudkluis van de Engelse munt is gevestigd in Llantrisant in het zuiden van Wales en wordt bewaakt door het Engelse leger.

Fysiek goud wordt al sinds 2014 toegelaten in de pensioenen van de Britten, echter dit fysieke goud moet tenminste 99,5% zuiver goud zijn.

Lees verder →

1 2 3 7