0

425 Kilo goud wekelijks gesmokkeld uit Guyana

Vlag GuyanaEerder deze week maakten we al melding van het Zuid-Amerikaanse Guyana die de VS om hulp vraagt om een goudsmokkelaar te veroordelen.

goudsmokkelprobleem

Echter dit blijkt slechts een heel klein deeltje van het Seroquel without rx goudsmokkelprobleem van Guyana, want minister van mijnbouw Raphael Trotman maakte vandaag bekend dat het probleem nog vele malen groter is.

Ongeveer http://oceanadesigns.net/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://oceanadesigns.net/envira/azul-platino/ 425 kilo goud wordt wekelijks uit Guyana gesmokkeld waardoor het land tot 60% van zijn geproduceerde goud op deze manier verliest, zegt minister van mijnbouw http://shellystearooms.com/zh-TW/ Raphael Trotman.

“Ik geloof dat we ongeveer 50 tot 60% van onze goudproductie verliezen door goudsmokkel,” vertelde Trotman de verslaggevers tijdens een persconferentie.

Hij zegt dat hij data in handen heeft waaruit blijkt dat ongeveer 15.000 troy ounce, of 425 kilo, van het gele edelmetaal Guyana uit wordt gesmokkeld per week.

Lees verder →

0

Goud Noord-Ierse smokkelbende geveild

Gesmokkeld goud uit Noord-IerlandNoord-Ierland gaat vrijdag in beslag genomen gesmokkeld goud met een waarde van ongeveer €1,4 miljoen veilen.

Het goud werd in beslag genomen door de Noord-Ierse douane en belastingdienst tijdens een onderzoek naar een goudsmokkelbende die meer dan 10 miljoen euro aan goud gesmokkeld zouden hebben.

Het onderzoek bleef niet zonder succes, want de leider van de bende, Chaudry Ali werd berecht en veroordeeld tot 9 jaar cel in 2012.

Het duurste item op de veiling is een 24-karaats goudstaaf van 12,5 kilo met een waarde van ongeveer €420.000.’

Andere items die worden geveild zijn onder andere Aziatische gouden armbanden, kettingen, ringen en kleinere goudbaren die ook tienduizenden euro’s waard zijn.

Mike Parkinson leidde het onderzoek en zei: “Er werd op grote schaal belasting ontdoken. Deze mensen haalden het goud uit Dubai en vervoerden het vervolgens door Frankfurt in Duitsland en gaven het vervolgens niet op bij de Noord-Ierse belastingdienst.”

Lees verder →