0

Rusland breidt goudreserve verder uit

Rusland breidt goudreserve verder uitDe Russische centrale bank maakte deze week bekend dat de go to link goudreserve van het land gegroeid is naar 48,2 miljoen Troy Ounce (ongeveer 1.500 ton).

Dit is inclusief de 600.000 ounce (19 ton) goud die Rusland in juni aan zijn goudreserve toevoegde.

De afgelopen twee jaar was Rusland de http://ezeta.com/index.php?option=com_content grootste goudkoper ter wereld op de voet gevolgd door China.

In 2015 voegde het land ruim 208 ton goud toe aan zijn goudreserve. Afgelopen jaar kreeg Rusland een grote klap vanwege de how to order Lyrica taper internationale sancties tegen het land.

Lees verder →

0

Royal Mint laat pensioenfondsen investeren in goudstaven

Gouden munt EngelandDe Engelse Royal Mint biedt spaarders voor het eerst de kans om goudstaven in hun pensioenfonds op te nemen.

Investeerders krijgen de kans om goudbaren van 100 gram, 1 kilo, of zelfs een deel van een grotere 400 troy ounce (11,3 kilo) goudstaaf te kopen en deze vervolgens op te laten slaan bij de Royal Mint.

De goudkluis van de Engelse munt is gevestigd in Llantrisant in het zuiden van Wales en wordt bewaakt door het Engelse leger.

Fysiek goud wordt al sinds 2014 toegelaten in de pensioenen van de Britten, echter dit fysieke goud moet tenminste 99,5% zuiver goud zijn.

Lees verder →

0

Rusland grootste goudkoper ter wereld

Russia Flag MapDe recente acties van de Russische overheid zijn ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet ontgaan.

Van alle centrale banken ter wereld sloeg de “Bank of Russia” in januari 2016 namelijk het meeste goud in.

Volgens data van het IMF kocht de centrale bank van Rusland in januari namelijk 688.000 troy ounce goud, wat neerkomt op ongeveer 19.500 kilo.

Toegegeven in deze cijfers is de koopwoede van China niet meegenomen, maar volgens experts kocht China in januari “slechts” 520.000 ounce (14.741 kilo) goud.

Lees verder →

0

Canada verkoopt helft van goudvoorraad

Vlag CanadaDe Canadese regering heeft de afgelopen weken bijna de helft van de goudreserves van het land verkocht.

Hiermee zet het Noord-Amerikaanse land de trend, waar het zelf mee is begonnen, voort om goud van de hand te doen.

Volgens data van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) had Canada aan het einde van 2015 een goudvoorraad van drie ton.

Uit de laatste cijfers blijkt dat Canada nu een goudvoorraad heeft van slechts 1,7 ton.

Lees verder →