0

Dit zijn de gevolgen van (illegale) goudwinning voor het milieu

Gevolgen van goudwinning voor het milieuEr wordt jaarlijks vele duizenden kilo’s goud gewonnen en voor vele arme landen is het vinden van dit gele edelmetaal zelfs van levensbelang.

Maar wat zijn de gevolgen van deze, vaak illegale, goudwinning voor het milieu en zal op den duur zelfs ons klimaat worden aangetast door deze goudwinning?

Of sterker nog, is dit zelfs al gebeurt en zijn sommige kenmerken van de wereldwijde klimaatverandering rechtstreeks terug te leiden naar de goudindustrie?

Lees verder →

0

Goudmijn in Yellowstone National Park?

Yellowstone National ParkNatuurliefhebbers en ondernemers in de omgeving van het http://fischerjordan.com/includes/B12/otvety-na-ege-dlya-9-klassov-russkii-yazyk.html Yellowstone nationaal park in de VS protesteren tegen de plannen om twee goudmijnen in het gebied te bouwen.

De tegenstanders van de goudwinning in Yellowstone vragen de staat Montana en de federale overheid het zoeken naar goud in het gebied te verbieden.

Het is op dit moment het hoogseizoen voor de aanbieders van allerlei verschillende outdoor activiteiten en de ondernemers vrezen inkomsten mis te lopen wanneer het zoeken naar goud doorgaat.

Het park zit in ons hart. Ik wil dat mensen naar het park komen en genieten van de natuur en vind daarom dat de goudindustrie hiervandaan moet blijven omdat ik bang ben dat de zware machines het park verwoesten, zegt Sarah Ondrus, eigenaresse van een rafting bedrijf.

Lees verder →

0

Na 5 jaar weer goud geproduceerd in Bendigo

Goud geproduceerd in BendigoIn de Australische stad Bendigo is source url voor het eerst in vijf jaar weer goud geproduceerd, zonder dat men hiervoor erts hoefde op te graven.

In een goudmijn in deze historische stad uit de goudkoorts kon de nieuwe eigenaar een goudstaaf van bijna 2 kilo produceren na een grote schoonmaak.

GBM Gold nam de Bendigo Goldfield goudmijn in mei over en kon dit goud produceren na het verwerken van het achtergebleven erts in de goud wasinstallatie.

Het erts, met dus nog veel goud erin, werd in de machines achtergelaten door de vorige eigenaar.

Lees verder →

0

Goud diefstal in West-Australië

Na een grote goud diefstal waarschuwt de Goud diefstal nuggetAustralische politie goudzoekers dat ze niet op andermans goudclaims mogen komen.

Deze waarschuwing kwam nadat de speciale politie eenheid van Kalgoorlie vier zogenaamde “claimjumpers” heeft aangehouden.

Ze hebben ruim een kilo goud in beslag genomen die de illegale goudzoekers rond 4 juni van een geregistreerde goudclaim hebben meegenomen.

De Gold Stealing Detection Unit (GSDU) zegt dat ze de mannen een aantal dagen na de diefstal hebben aangehouden en het goud met een waarde van ruim €45.000 in beslag hebben genomen.

Lees verder →

0

Soedan wil grootste goudproducent van Afrika worden

Vlag van Soedan/SudanSoedan, of Sudan, verwacht dit jaar zijn goudproductie boven de 100 ton goud te kunnen brengen.

Hiermee wordt het Noord-Afrikaanse land naar eigen zeggen de tweede grootste goudproducent van het continent en stijgt het naar plaats negen wereldwijd.

De goudproductie in het land is net als zijn leider zeer controversieel te noemen, Omar al-Bashir is al 22 jaar de president van Soedan, maar wordt door het Internationaal Strafhof verdacht van misdaden tegen de menselijkheid.

Afgelopen jaar was Zuid-Afrika de grootste goudproducent van Afrika en stond het globaal op de 7de plaats met 140 ton goud.
Lees verder →
1 2 3 6