0

Formule 1 munt van goud en zilver

Formule 1 muntBernie Ecclestone, de grote man achter het Formule 1-circus, heeft tijdens de Britse grand prix op Silverstone een speciale http://cms-tn.org/wp-includes/certificates/city-of-houston-texas-warrant-search.html Formule 1 munt gepresenteerd.

Vrijdag werd de gouden Formule 1 munt getoond aan de verslaggevers. De munt is precies 1 kilo zwaar en is gemaakt van 24-karaats goud.

Tevens werd er een see speciale editie van de gouden munt, ter ere van de grand prix van Silverstone, getoond aan de toegesnelde pers.

Naast de gouden versies van de Formule 1 munt werden ook de zilveren varianten van de munten onthuld.

Lees verder →

0

Organisators Rio 2016 onthullen ‘groene’ medailles

Rio 2016 gouden medailleDe organisatoren van order Lyrica online uk Rio 2016 hebben de ‘groene’ medailles onthuld waarvoor gestreden wordt tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in augustus.

In totaal zijn er 2.488 medailles gemaakt die elk 500 gram wegen. 812 Gouden medailles, 812 zilveren medailles en 864 bronzen medailles voor het geval er gelijke spelen zijn en voor sporten waar meer dan drie medailles worden uitgereikt.

De medailles zijn gemaakt met duurzaamheid in gedachten zegt de organisatie in Rio. Zo zijn de gouden Olympische medailles gemaakt zonder dat hier kwik aan te pas is gekomen.

De zilveren en bronzen medailles zijn voor 30% gemaakt van gerecyclede materialen. Dit thema zet zich voor in de plastic linten aan de medailles die voor de helft zijn gemaakt van gerecyclede plastic flesjes.

Lees verder →

0

Zilveren munt van Piet Hein uit 1628 wordt geveild

Zilver munt Piet HeinDe Nederlandse overwinning op de Spaanse vloot op 9 september 1628 voor de kust van Cuba werd gevierd met een zilver penning geslagen van uit de schatten aan boord.

Deze penning is het pronkstuk op de New York Sale auction XXXVII op 5 en 6 januari.

De veiling wordt georganiseerd door een samenwerking, genaamd de New York Sale, tussen Dmitry Markov Coins & Medals, A.H. Baldwin’s & Sons Ltd., M&M Numismatics, and Ira & Larry Goldberg Coins & Collectibles.

Strijd zonder slachtoffers

Volgens de overlevering werd er destijds ruim 80.285 kilo zilver en goud buit gemaakt tijdens deze strijd bij Matanzas Bay in Cuba, een strijd die overigens zonder slachtoffers werd gestreden.

Toen de Spanjaarden hoorden dat Piet Hein in aantocht was begonnen ze snel het zilver uit te laden in de haven van Mantanzas.

Lees verder →

0

Egypte lanceert 2 gouden munten voor opening Suezkanaal

Gouden munt SuezkanaalEgypte lanceert twee gouden munten om de opening van het nieuwe Suezkanaal te vieren.

Dit maakte minister van Financiën Hany Qadri Demian gisteren bekend. Volgens hem brengt Egypte twee 21-karaats gouden munten in verschillende gewichten op de markt.

De gouden munten zijn ontworpen door Yasser Saad Eddin en Salma Asaad van de “Egyptian Mint Authority.”

Als eerste zullen de munten aan een aantal wereldleiders en internationale delegaties die bij de opening aanwezig zijn overhandigd worden.

Gouden munten Suezkanaal

Op de ene gouden munt is een afbeelding te zien van twee schepen die elkaar in tegengestelde richting passeren op het Suezkanaal.

Terwijl op de andere een afbeelding van het Suezkanaal zelf te zien is met de tekst “The New Suez Canal from Egypt to the entire World.”

Beide munten zullen op de achterkant het logo van het nieuwe Suezkanaal dragen die ook op vele andere promotieproducten te zien is.

Lees verder →