Goud kopen? 10 Redenen om juist nu goud te kopen

Goud kopen? 10 Redenen om juist nu goud te kopen

Goud kopen juist nuGoud kopen? Is het kopen van goud nou echt de moeite waard, of is het meer een mythe uit het verleden en kun je beter je geld ergens anders in investeren?
In deze lijst vindt u 10 redenen waarom u er goed aan doet om goud te kopen.

#1 Goud is al 5.000 jaar een betaalmiddel

Goud wordt al sinds de oudheid omschreven als betaalmiddel of valuta en wordt genoemd in zowel het Oude als het Nieuwe Testament van de Bijbel.
Wat namen de drie wijzen uit het oosten mee naar de geboorte van Jezus Christus? Juist goud, wierook en mirre.

#2 Goud is de enige valuta die nooit failliet gaat of waardeloos wordt

In tegenstelling tot al het andere fiduciair geld zal goud nooit zijn waarde verliezen, omdat het op zichzelf iets heel waardevols is.
Zoals Voltaire in de 18e eeuw al zei: “Papiergeld zal op een gegeven moment teruggaan naar zijn wezenlijke waarde – NUL.”

#3 Goud is gebruikt als basis voor de meeste moderne valuta

President Nixon met Elvis PresleyDe Amerikaanse dollar, de belangrijkste munteenheid ter wereld, werd in eerste instantie volledig gedragen door goud.
Dus voor elke dollar die er in omloop was lagen er net zoveel goudstaven in de kluizen in New York en Fort Knox.
In 1971 brak president Nixon de dollar los van het goud, overigens was het vanaf het begin ook de bedoeling dat de dollar slechts tijdelijk gedragen zou worden door goud.
Sindsdien draait de dollar enkel en alleen op vertrouwen, het is een zogenaamde ‘FIAT valuta’ wat staat voor: “faith in the system.”
Men moet erop vertrouwen dat je met $100 ook in de toekomst voor $100 goederen en diensten kunt kopen.

#4 Goud behoudt zijn koopkracht

In de loop van tijd is goud het enige betaalmiddel dat zijn koopkracht nooit is verloren.
In Amerika kocht je in 1936 voor 1 troy ounce goud, wat toen ongeveer $35 kostte, bijvoorbeeld: een nieuw pak, een paar lederen schoenen, 40 liter benzine, 2 concertkaarten en kon je ook nog met zijn tweeën uit eten.
Op het moment van schrijven ligt de goudprijs ongeveer op $1.270 per troy ounce en daarvoor koop je nog steeds makkelijk een pak, leren schoenen, een volle tank benzine, twee kaartjes voor een concert en kun je na de tijd ook nog riant uit eten en dan blijft er ook nog een klein beetje goud over.
Had je echter diezelfde $35 dollar uit 1936 bewaard, dan kan je misschien net in je eentje uit eten.
 

Goud veilige haven#5 Goud is altijd een veilige haven in onzekere tijden

Na de Tweede Wereldoorlog hadden alleen Duitse burgers die goud bezaten het goed.
Wanneer valuta het moeilijk hebben en de Duitse Mark had het moeilijk na WO2 had alleen goud zijn waarde behouden en werd in die tijd ook veel gebruikt als betaalmiddel.

#6 10% – 15% Goud zou een ieder in zijn beleggersportefeuille moeten hebben

Sommige mensen zeggen zelfs dat je beleggersportefeuille voor minstens 20% uit goud zou moeten bestaan.
Wanneer de aandelenmarkt het zwaar heeft zijn het juist de edelmetalen die het in tegenstelling tot de globale markt goed doen en daarom een ideale balans kunnen brengen.

#7 Goud beschermt tegen inflatie

Volgens UncommonWisdomDaily.com is de koopkracht van de dollar sinds 1932 met 98% gedaald, maar is de koopkracht van goud juist met 4.300% gestegen.
Hoe zit dit? Voor $100.000 in 1932 koop je tegenwoordig nog maar voor zo’n $2.000 aan goederen, terwijl $100.000 aan goud in 1932 nu ongeveer $4.500.000 waard zou zijn.

#8 De goudprijs is nu erg gunstig

Goud kopen op de aandelenmarktAls je “goedkoop” goud wil kopen en het later voor een mooie prijs weer van de hand wil doen dan is nu een geweldige tijd om goud te kopen.
De goudprijs ligt nu rond $1.270 per troy ounce (mei 2016), terwijl het in april 2011 nog op een recordbedrag van $1.923 per ounce stond.
De verwachting voor de komende jaren is dat goud wel weer gaat stijgen, of het weer de prijs uit 2011 zal bereiken is afwachten, maar nu is in ieder geval een geweldige tijd om relatief voordelig in te stappen.

#9 Met goud kun je je risico verdelen

Wanneer de aandelenmarkt het niet goed doet, doet goud het juist wel goed en stijgt de koers van het gele edelmetaal juist.
Juist daarom zou je altijd goud in je portfolio moeten hebben, want als alle andere dingen in een neerwaartse spiraal zijn beland heb je altijd je goud nog achter de hand.

#10 Goud presteert beter dan geld op de bank

Als je investeert in goud wordt je er op lange termijn vaak beter van dan wanneer je je geld op de bank zet en rente ontvangt.
Tussen 2001 en 2012 kon je bijna 40% winst halen op je investering met goud, terwijl je het aan rente bij de bank met ongeveer 2,5% moest doen.
Toegegeven de goudprijs is vanaf 2011 een tijdje in zwaar water terecht gekomen, maar er bestaat bij experts geen twijfel dat het hier ook zeker weer uit gaat komen en de stijgende lijn verder gaat inzetten en daarom kun je juist nu het beste goud kopen.

Eén gedachte over “ Goud kopen? 10 Redenen om juist nu goud te kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.